Mindenmás

Napi pakk: csapadékfront hozhat felhőket és szelet, ismét pályára lép a Pick Szeged és Lefkovicsék fognak gyászolni a Zsigmond Vilmost Nemzetközi Filmfesztiválon

Érdekes időjárást tartogat a szerda Szegedre! Lesz itt minden, napsütés, zápor, szél és tavaszias meleg! De, nem csak az időjárás tartogat ma sokszínű képet, hanem a programok tömkelege is, amik Szegeden lesznek! Folytatódik a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál, pályára lép a Pick Szeged és a Magyar Könyvkiadók Napja alkalmából Lovasi András és Heidl György ad közös koncertet! Főzd le a reggeli finom kávéd és nézz bele napi pakkunkba!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A POSTAI VILÁGNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Dénes, Ábrahám, Andor, Elemér, Sára, Sári és Szibilla nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • ma van a Postai világnap! 1874. október 9-én alapították az Általános Postaegyesületet, melyet később Egyetemes Postaegyesületnek neveztek el. A 22 alapító ország között volt Magyarország is. Az egyesület 1948-tól az ENSZ szakosított intézménye, jelenleg több mint 160 ország a tagja.
  • 84 éve született John Lennon, a Beatles-együttes egyik alapító tagja,
  • és 80 éve ezen a napon Magyarországon kormányrendelet tiltotta meg a vendéglőknek a húsétel felszolgálását.
  • 74 éve ezen a napon látta meg a napvilágot Szikora János, Jászai Mari-díjas rendező, színházigazgató is.

ZÁPOROK ELŐFORDULHATNAK

Szerdán átvonul felettünk egy felhő- és csapadéksáv, ami miatt délután záporok is előfordulhatnak Szegeden. Előtte még napos-felhős időben lehet részünk, és a csapadéksáv elhaladtával ismét kiderül majd az égbolt. A déli-délnyugati szél azonban többfelé élénk lesz. Hajnalban 15, délután maximum 22 fokot mérhetünk majd a városunkban.

NINCS IS JOBB, MINT EGY MENNYEI FOKHAGYMAKRÉMLEVES

Az őszi hűvösben nincs is jobb egy tányér gőzölgő, krémes fokhagymakrémlevesnél, melyben minden kanál lágy és selymes. Képzeld el, ahogy a fokhagyma finom aromái egyesülnek a pirított ciabatta ropogós, fokhagymás ízével – igazán ellenállhatatlan! Ezzel a levessel garantáltan a lelkedet is felmelegítik.Nézzétek meg a fokhagymakrémlevesről készült videónkat is – garantált, hogy megkívánod! Menj, és kóstold meg a Napfény Műteremben! Hívd a 0630/952-6500-as számot 10:00 órától, vagy látogass el a Napfény Műterembe, ahol a meleg és barátságos belső térben megpihenhetsz, ahol egy ajándék limonádé is vár rád. Jó étvágyat kívánunk!

ISMÉT PÁLYÁRA LÉP A PICK SZEGED

Kisebb szünet után ismét pályára lép a Pick Szeged csapata, akik a legutóbbi BL meccsükön drámai körülmények között, az utolsó pár másodpercben húzták be a győzelmet a francia Nantes csapata ellen. Szerda este érkezik a következő megmérettetés, a kékek a HC Zagreb otthonába utaznak az idei Bajnokok Ligája idény negyedik mérkőzésén

FOLYTATÓDIK A MAGYAR KÖNYVKIADÓK NAPJA

Nyolcadik alkalommal rendezi meg a szegedi bölcsészkar legnagyobb rendezvényét, a Magyar Könyvkiadók Napját, a Café Radnótiban. Az eseményen 16 órától egészen estig neves írók mutatják majd be legújabb köteteiket, de a mai záróprogram az együtt csak ritkán látott páros, Lovasi András és Heidl György közös koncertje is lesz. A programok mindegyike ingyenes, a koncert viszont a férőhelyek száma miatt regisztrációhoz kötött.

ZAJLIK A ZSIGMOND VILMOS NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL

Harminchét alkotás szerepel az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba állító szegedi nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában. A mai program így fest:

  • 10:00 Aprófeszt, Zsigmond Vilmos terem
  • 10:00 CinProCaS, Studio Desktop verzió prezentációja
  • 11:00 Versenyprogram / Kisjátékfilmek 60′, Balázs Béla terem
  • 13:00 Versenyprogram / Dokumentumfilmek, Szabadító (12), Balázs Béla terem
  • 14:45 Versenyprogram / Dokumentumfilmek, Fanni kertje, Balázs Béla terem
  • 16:05 Versenyprogram / Dokumentumfilmek, O culto magyar/portugál/belga dokumentumfilm, Balázs Béla terem
  • 15:00 Magyar Operatőrök Hete, Valami madarak, Csőke József terem
  • 16:45 Bibliotheque Pascal, Csőke József terem
  • 17:00 Versenyprogram / Kisjátékfilmek 59′, Balázs Béla terem
  • 18:35 Női szemmel, beszélgetés, Csőke József terem
  • 19:00 Versenyprogram / Nagyjátékfilmek, Völker Körper Stoff, Balázs Béla terem
  • 20:00 Best of FRISS HÚS, Csőke József terem
  • 20:30 Oscar-díjas operatőrök (Egyetemi moziest), Amerikai szépség (16), Zsigmond Vilmos terem
  • 21:30 Versenyprogram / Nagyjátékfilmek, Lefkovicsék gyászolnak (12), Balázs Béla terem

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb