Mindenmás

Akcióban a TEK: fegyveres szerb keményfiút fogtak el itthon (videóval)

Egy Jászberény melletti tanyán fogtak el a magyar rendőrök egy Szlovéniában fegyveres rablás miatt körözött szerb-bosnyák férfit – tudtuk meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodától (KR NNI). Mint közölték, a 43 éves nehézfiú

  • emberölést kísérelt meg,
  • valamint további rablásokat is elkövetett.

Mint írták, a szlovén rendőrség a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán (ENFAST) keresztül az idén szeptemberben kereste meg a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztályát, mivel információjuk volt arról, hogy a 43 éves szerb-bosnyák férfi Magyarországon bujkálhat. A nemzetközi információcsere során azt is megállapították, hogy a férfi korábban Bosznia-Hercegovinában emberölést kísérelt meg, valamint további rablásokat is elkövetett.

A társszervek együttműködésének köszönhetően sikerült megállapítani a külföldi állampolgár tartózkodási helyét. A nyomok egészen a Jászberény melletti tanyavilágig vezettek.

Mivel tartani lehetett attól, hogy fegyvert tart magánál, a szerb-bosnyák férfit a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el október 3-án, majd előállítása után őrizetbe vették – közölte az MTI. Kiadatásáról a bíróság a későbbiekben fog dönteni.

Az elfogásról videónk is van, az alábbiakban mutatjuk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb