Közélet

Megszólalt az ügyvéd: pert indít az édesapa, akinek a felesége és meg nem született gyermeke is elhunyt a szegedi klinikán, a rendőrség is nyomoz

A napokban meghalt egy várandós nő és a magzata a szegedi klinikán – írtuk meg pénteken. Azóta utolértük az édesapát, aki elmondta, nem hagyja annyiban a dolgot, ügyvédhez fordul, szeretne a végére járni a történteknek, hogy más kismamákkal ilyen ne fordulhasson elő. Az esettel kapcsolatban sikerült elérnünk az édesapa ügyvédjét, Dr. Ábrahám Lászlót is, – aki több mint ötven éve foglalkozik műhibaperekkel -, s elmondta, büntetőeljárás keretében vizsgálják, valóban mulasztás okozta-e az édesanya halálát.

A KLINIKA EDDIG NEM ADTA KI AZ ÜGYVÉD SZÁMÁRA A GYÓGYKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS IRATOKAT

Mint korábban megírtuk, a kismamát szentesi otthonából vitte a mentő a szegedi klinika sürgősségi osztályára. Kiderült, sajnos a magzat elhalálozott, amit az orvosok észre is vettek, közölték is a családdal. A 24.hu szerint a kismama több napig volt a kórházban, a tragédia körülményeire azonban még nem derült fény. A család ügyvédje elárulta, a klinika köteles kiadni a gyógykezeléssel kapcsolatos iratokat, így írásban fordultak a Szegedi Tudományegyetemhez, ám eddig nem kapták meg azokat.

ISMERETLEN TETTES ELLEN ELRENDELTÉK A NYOMOZÁST

Mint Dr. Ábrahám László elmondta nekünk, megtörtént a feljelentés az ügyben, mind a Szegedi Rendőrkapitányságon, mind a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságon ismeretlen tettes ellen elrendelték a nyomozást. Az ügyvéd hozzátette, elrendelték a hatósági boncolást is, ami azt jelenti, hogy nem a Szegedi Tudományegyetem patológusa boncolja majd az elhunytat, a boncolást magát a rendőrség rendeli el, és azt valamelyik igazságügyi orvosszakértői intézetből két orvos végzi el. Biztosat csak ezután lehet mondani arról, hogy mi okozta a kismama halálát.

A BÜNTETŐELJÁRÁS ÉS A HATÓSÁGI BONCOLÁS ÁLLAPÍTJA MEG, HIBÁZOTT-E AZ ORVOS

“A Munka Törvénykönyve szerint a munkavállaló által okozott kárért a munkáltató felel. Ha kiderül, hogy a gyógykezelést végző orvos volt a hibás, akkor a munkáltatója, a Szegedi Tudományegyetem és annak biztosítója, anyagilag is felel ebben az ügyben. Hiszen ott maradt három kiskorú gyermek félárván. Tehát itt egy komoly kártérítést kell, hogy fizessen a Szegedi Tudományegyetem, amennyiben hibázott az orvosa. A büntetőeljárás és a hatósági boncolás azért van, hogy meg lehessen állapítani, hogy hibázott az orvos, vagy nem” – zárta gondolatait Dr. Ábrahám László.

“AMÍG E FÖLDÖN JELEN LESZEK, HARCOLOK ÉRTETEK”

“Drága feleségem! Hiányod egyszerűen kimondhatatlanul borzalom és felfoghatatlan! Nagyon remélem és bízom benne, hogy kis csillagként ragyogtok fent a️z égen. Megígértem feleségemnek és azoknak a családoknak, akiknél terhes anyuka van, hogy így nem járhat valaki egy olyan városban, ahol van saját szülészet. Amíg csak halandó ember e földön jelen leszek, addig harcolok értetek! Szeretlek, Szeretünk benneteket” – osztotta meg megrázó sorait az édesapa közösségi oldalán.

GYŰJTÉS INDULT A CSALÁDÉRT

A tragédia hírére, hogy enyhítsék a család terheit, összefogás alakult ki a Facebook-on, melyben arra kérik a jószándékú, segíteni tudó embereket, anyagilag is támogassák az édesapát, aki hatalmas vesztesége mellett három gyermekkel maradt egyedül.

Az adományokat az alábbi (a család jóváhagyásával nyilvánosságra hozott) számlaszámra lehet küldeni:

  • Számlaszám: 11773353-01866449
  • Számlatulajdonos: Varga József
  • Közlemény rovatba: Együttérzésből

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb