Mindenmás

“Ököllel elkezdte verni a fejem” – szegedi játszótéren keveredett konfliktusba egy külföldi diplomatával olvasónk, senki sem ment oda segíteni neki (fotók)

“Tegnap volt a második alkalom, hogy konfliktusom volt egy apukával, aki ököllel elkezdte verni a fejem” – így kezdte szerkesztőségünknek küldött levelét Katalin, aki beszámolója szerint vasárnap délután 4 körül, a szegedi sportuszodával szembeni ligeti játszótéren keveredett konfrontációba egy általa külföldi diplomatának leírt férfival.

Mint megtudtuk, első alkalommal, júliusban kerültek összetűzésbe, amikor olvasónk megkérte, hogy vigye ki a kutyáját a játszótérről. Bevallása szerint már ekkor is kihívták a rendőrséget, mivel a férfi kiabált, és rasszistának nevezte.

KÖPKÖDÉS, MAJD ÜTLEGELÉS

Katalin olvasónk állítása szerint most vasárnap ismét konfliktusba keveredtek, amikor a kislányával volt a játszótéren. “A férfi felismert első alkalomról, és elkezdett hangosan szidni, hogy “there is the rasist woman”. Először elsétáltam, majd meggondoltam magam, sarkon fordultam, és leköptem. Erre a férfi felpattant, és ököllel kétszer megütötte a fejemet, én pedig térdre estem.”

SENKI SEM MENT ODA SEGÍTENI

Mint megtudtuk, ezek után a férfi felesége közbelépett, “leállította”az embert, aki még ezek után is kiáltozott a megütött nőnek. Olvasónk azt írta, hogy a történtek ellenére senki nem szólt semmit, a zsúfolt játszótéren senki nem ment oda segíteni neki, végül pedig kihívta a rendőrséget, akiknek a pár azt mondta, hogy nem történt semmi, csak “leültették”. Állítása szerint a rendőrök nem hittek neki, “akkor még nem lilult be a szemem, pár órával később már lila lett” – írta, majd kiemelte, hogy utólag azt az információt kapta, mely szerint ha feljelentést tesz, legjobb esetben is a férfi konzulátusa kapna egy levelet a történtekről, ő pedig megkapná a büntetését becsületsértésért, valamint a teljes perköltséget is neki kellene fizetni. “Ilyen tényleg megtörténhet? És, ha harmadjára is találkozunk a játszótéren, akkor megint azt csinál velem az az ember, amit akar? – tette fel a kérdést olvasónk, aki fotókat is küldött a szeméről:

A JÁRÁSBÍRÓSÁG HATÁSKÖRÉBE TARTOZIK AZ ÜGY

Az esettel kapcsolatban érdeklődtünk a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságon, akik azt írták, hogy “a 112-es segélyhívószámra mindkét fél bejelentette az esetet. A rendőrök az érintetteket tájékoztatták, hogy feljelentést tehetnek a Szegedi Rendőrkapitányságon becsületsértés vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt, melyek a hatályos jogszabályok szerint úgynevezett magánvádas eljárás hatálya alá tartoznak. Az ügyben magánindítvány (annak kinyilatkoztatása, hogy a sértett kéri az eljárás lefolytatását) szükséges az eljárás megindításához. Az eljárás nem a rendőrség, hanem a járásbíróság hatáskörébe tartozik.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb