Sport

Szegedi diadal Szófiában: Simon Márkó a legjobb nyolc között az U22-es Európa-bajnokságon!

Szeged büszkesége, Simon Márkó egy hatalmas küzdelem után bejutott a legjobb nyolc közé a szófiai U22-es Európa-bajnokságon! A harmadik versenynapon Simon az angol Oladimeji Shittuval, egy fizikálisan nagyon erős és atletikus ellenféllel találkozott. Az angol korábban Spanyolországban készült fel az Európa-bajnokságra, és már a meccs elején agresszívan kezdett, de Márkó hamar felvette a ritmust. A mérkőzés során komoly dulakodások, feszült pillanatok jellemezték a küzdelmet, de Márkó szívósan küzdött, és 4:1-es pontozással végül győzelmet aratott.

A szegedi ökölvívó sikere különösen fontos, hiszen Szeged városa évek óta támogatja a sportot, és Márkó példája mutatja, hogy a város fiatal tehetségei nemzetközi szinten is képesek bizonyítani. Márkó következő célja a negyeddöntő, ahol újabb kihívások várnak rá, de eddigi teljesítménye alapján minden esélye megvan arra, hogy tovább meneteljen a döntő felé.

A verseny harmadik napján nemcsak Márkó remekelt. Oláh Levente is a legjobb nyolc közé jutott, miután szoros mérkőzésen győzte le lengyel ellenfelét, Bartlomiej Roskowiczot. Levente egy kiváló harmadik menetet produkált, amivel fordítani tudott, és végül 3:2 arányban diadalmaskodott.

A magyar csapat eddig remek teljesítményt nyújtott Szófiában, és minden esély megvan arra, hogy Simon Márkó további sikereket érjen el a negyeddöntők során is. Legutóbb Gémes Leventéről írtunk:

Tudtad, hogy a szegedi ökölvívásnak komoly hagyományai vannak? A város mindig is kiemelkedő sportolókat adott az országnak, és a fiatal tehetségek, mint Simon Márkó, méltón képviselik ezt az örökséget. A sportban való kiemelkedéshez nemcsak fizikai felkészültség, hanem mentális erő és határozottság is szükséges, amit Márkó minden eddigi mérkőzésén bizonyított.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb