Közélet

Kőzuhatag, csütörtök reggelre? Életveszélyes meglepetésre ébredt a Kölcsey utca (frissítve)

“Kő kövön nem maradt a Kölcsey utcában” – írt ránk Károly nevű olvasónk, aki arról számolt be, hogy csütörtök reggel ipari mennyiségű kő zuhant a Kölcsey utca térkövére. Loretta azt írta a helyszínről, hogy konkrétan “bomlik” az épület, a környéken lakó Zsófi – aki kutyasétáltatás közben lett figyelmes a rémisztő jelenségre – pedig hozzátette, hogy

“még jó, hogy nem napközben történt a dolog, amikor az érintett rész telis-tele van sétáló, vásárolgató szegediekkel, bele sem szeretnék gondolni hogy mi lett volna, ha valaki pont ott áll.”

A kőomlás pont egy közjegyzői iroda bejáratánál következett be, de a közvetlen közelben található Szeged legforgalmasabb cukrászdája, egy vadonatúj optika, több fodrászat, egy háztartási kelléküzlet és a jogi kar épülete is.

Helyszíni beszámolók szerint nem szimpla kőomlásról volt szó, hanem a konkrét tartószerkezet esett le, amely – a kövekkel együtt – akár 2-300 kilogramm is lehet.

Ami biztos, hogy senki sem sérült meg, arról pedig, hogy az eset hogyan következhetett be, megkérdeztük az illetékeseket – amint válaszolnak, cikkünk frissülni fog.

FRISSÍTVE: A TÖRMELÉKET FELSÖPÖRTÉK, DE NINCS ELKERÍTVE A HELYSZÍN

Cikkünk megjelenését követően azt az információt kaptuk a helyszínen tartózkodó olvasóinktól, hogy délelőtt 10 órára bár a lehullott tetemes mennyiségű törmeléket összesöpörték, de a helyszínt nem kerítették el, ami azért tegyük hozzá, a fent is írtak alapján még így is veszélyes! Szilvia olvasónk azt írta, hogy a leszakadó tartóelem reggel

a szegény fodrászhölgynek majdnem a fejére esett!”

Közben jelenleg is tartózkodnak emberek a bejárat előtt. Mindenképpen legyetek óvatosak!

Érdeklődtünk az illetékeseknél a témában, választ ezidáig nem kaptunk, de amint megérkezik, frissítjük cikkünket!

Köszönjük szépen a helyszíni, olvasói fotókat!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb