Szegedi Arcok

Megrázó hírt kapott a 10 éves Zsaklin családja, akiért a szegedi pedagógusnő indított jótékonysági futást: negyedszer újult ki a kislánynál a rák

Még nem olyan régen arról számoltunk be nektek, hogy Gáll Tímea, szegedi pedagógusnő ismét futócipőt ragad, hogy jótékonysági futásával a 10 éves, hatalmas harcos kislányt, Zsaklint támogassa, aki rosszindulatú agydaganatos betegséggel küzd. A gyűjtés egy úgynevezett protonterápia nevű kezelés megvalósítására irányult Ausztriában, mely sokat javíthatna a kislány állapotán. A sors azonban közbeszólt. Az orvosok néhány nappal ezelőtt újabb agydaganatot diagnosztizáltak Zsaklinnál – négy év alatt a negyediket.

LEUKÉMIÁT DIAGNOSZTIZÁLTAK A KISLÁNYNÁL ÉS AZ AGYDAGANATA IS VISSZATÉRT

Zsaklin szülei még két hete is azt tervezték, hogy hamarosan indulnak a kislánnyal Ausztriába, ahol egy olyan, úgynevezett protonsugárzásos terápiának vetették volna alá, ami sokat segített volna állapotán. Csakhogy a múlt héten egy vizsgálat során kiderült, hogy leukémiás, szombaton pedig az is, hogy az agydaganat, amit korábban eltávolítottak a fejéből, visszatért. A család, akik előtt már felcsillant annak a reménye, hogy a kislány esetleg meggyógyulhat, most teljesen összeroppant, tudta meg a Blikk.

MÁR SZERVEZTÉK A BÉCSÚJHELYI KEZELÉST, DE LEHET, ERRE MÁR NEM LESZ SZÜKSÉG

“Pedig már elindult a protonterápia engedélyezés is, vagyis magát az eljárást ingyenesen kaptuk volna a bécsújhelyi klinikán – mesélte a kislány édesanyja, Beatrix. “A kint tartózkodás költségeit kellett volna fedeznünk, ami nem lett volna olcsó, két hétre kellett volna lakást bérelnünk a kórház közelében. Erre azonban úgy tűnik, most már nem lesz szükség” – mondta el az anyuka a lapnak.

MINTHA EGY POKOLI HULLÁMVASÚTON ÜLNÉNEK

A legutóbbi vizsgálatok során az orvosok közölték Beatrix-szel, hogy nem tudják megmenteni Zsaklint, legfeljebb egy kis időt nyerhetnek. “Rövid távon kell gondolkozni – így fogalmaztak” – emlékezett az édesanya, aki, mint elárulta, felőrölte őket a remény és a kétségbeesés állandó váltakozása, mintha egy pokoli hullámvasúton ülnének. Egyedül Zsaklin az, aki a felnőtteket meghazudtoló módon bizakodik: Beatrix azt mondja, aki nem ismeri, az nem is látja rajta, hogy mennyire súlyos beteg.

“Nagyon erős a kislányom, igazi hős – folytatta az édesanya. “Olyan, mintha nem is lenne semmi baja, az elmúlt évek alatt hozzászokott az állandó vizsgálatokhoz, tűszúrásokhoz. Az utolsó diagnózis azonban minket is összetört”.

A CSALÁD MEGPRÓBÁLTATÁSAI 2020-BAN KEZDŐDTEK

Zsaklin és családja kálváriája 2020-ban, négy évvel ezelőtt kezdődött. Akkor egy MR-vizsgálat kimutatta, hogy Zsaklin rosszindulatú agydaganattal küzd. A tündéri kislány már számos műtéten, kemoterápiás kezelésen esett át az évek alatt. Ráadásul a betegség mellékhatásaként Zsaklin mozgáskoordinációs gondokkal küzd, a látása is sokat romlott, a jobb szemére 1%-os, a balra 50-60%-os a látása, ezenkívül mindkét fülébe hallókészülékre van szüksége. Többször felcsillant a remény, hogy a kis harcosnak sikerül legyőznie a szörnyű kórt, ám az a diagnózis óta már másodjára újult ki. Legutóbb 2024 nyarán kapta a család a sokkoló hírt: visszatért az agydaganat, s Zsaklin megpróbáltatásai korántsem értek véget.

Bár az ausztriai kezelést elhalasztották, ha szeretnél segíteni Zsaklinnak és családjának, a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány adománybankos támogatásai céljából elkülönített számlán teheted meg:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: ZSAKLIN078

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb