Mindenmás

Vasárnapi napi pakk: hűvös októberi vasárnap tökfaragással, papucs pop-up kiállítással, ma van a rockabilly királynőjének születésnapja

Újabb hét telt el és gyönyörű száraz, napsütéses, őszi időben bízhatunk. Ma egy kicsit laza, családiasra fordul az Őszi Kulturális Fesztivál, vármegyénkben továbbra is ebzárlat van érvényben. Wanda Jackson, “A rockabilly királynője” ma ünnepli születésnapját, ahogyan Ric Lee, a korabeli blues rock egyik legkiválóbb dobosa is. Kapaszkodj a kávésbögrédbe és vesd bele magad a Napi pakkba, hozzuk Neked a legfrissebb szegedi infókat!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS WANDA JACKSON SZÜLETÉSNAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Vendel, Fülöp, János, Artúr, Irén, Cintia, Ödön, Vendelina, Bendegúz, Artemon, Aurélián, Vitális nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 470 éve Zólyom városában megszületett Balassi Bálint, a magyar reneszánsz költészet kiemelkedő alakja.
  • 174 éve megszületett Gerster Béla mérnök, a Korinthoszi-csatorna és számos vasútvonal, és csatorna tervezője és építésvezetője.
  • 142 éve megszületett Lugosi Béla magyar származású amerikai filmszínész (Drakula).
  • 87 éve megszületett Wanda Jackson, “A rockabilly királynője” amerikai énekesnő, aki a country és a rockabilly műfajokat ötvözi.
  • 79 éve megszületett Richard “Ric” Lee, a Ten Years After dobosa.

Alapító tagja volt első bandájának, a The Falconsnak, és dobosa is volt a Ricky Stormnak, majd a The Mansfields-nek, később a The Jaybirds-nek is. 1967-ben Churchill meghallgatásra vitte új bandáját a londoni Marquee Clubban, The Blues Yard néven, mely később Ten Years After néven tört be.

NAPOS, ŐSZI HÉTVÉGÉT ÉLHETÜNK MEG, EGYELŐRE NEM KÉSZÜL NAGYOBB DOBÁSSAL AZ IDŐJÁRÁS

Mostanra igazán belekényelmesedhettünk a trú őszi időjárásba, pulóverek mellett a zsebkendő is a hétköznapjaink részei. Vasárnap a reggeli pára- és ködfoltok megszűnése után száraz, napsütéses időben bízhatunk. Legfeljebb a Kisalföldön élénkülhet meg a szél. Reggel -2 és +6, délután 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet Szegeden.

TOVÁBBRA IS EBZÁRLAT ÉS LEGELTETÉSI TILALOM VAN ÉRVÉNYBEN SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Október 5-től indult a repülőgépes rókavakcinázás az ország keleti és déli vármegyéiben, ezzel párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom van érvényben az érintett térségekben – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel. A legfontosabb információkat, cikkünkben találod:

FOLYTATÓDNAK AZ ŐSZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL PROGRAMJAI

Ma sem maradunk az Őszi Kulturális Fesztivál programjai nélkül, mutatjuk, mit tartogat a mai repertoár:

  • 10.00–16.00 Tök Jó Nap! – Családi program tökfaragással.

Idén is Tök Jó Nap! a Füvészkertben, ahol az ősz népszerű finomságai, a tökfélék a főszereplők. Lesz tökfaragás, ahol a szabadban mindenki kifaraghatja egyedi Halloween töklámpását. Egy kiállítás keretében látogatóink megismerhetik a tökök meghökkentő sokféleségét.
Megtudhatják, hogy a tökök kabaktermése milyen sokoldalúan felhasználható és hogy a tök fontos gyógynövény is. Bábmese, a 7Mérföldes együttes gyermekkoncertje várja a kisebbeket, a nagyobbak megcsodálhatják Rácz Túrkevei Lajos zöldségszobrász mesterműveit. Mindamellett kézműves foglalkozás és vásár is várja az érdeklődőket.

  • 11.00 Szegedi papucs pop-up kiállítás.

Beszélgetés a kortárs szegedi papucs tervezőjével, Attalai Zita cipőtervezővel. A kiállítás október 21-ig tekinthető meg.

A teljes programkínálatot ITT éred el.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTokFacebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb