Mindenmás

Szirénák közt került elő a golyóálló mellény, tűzoltó fecskendővel lőhettek a szegedi gyerekek

Élményekkel teli nap után érhettek haza a Szegedi Janikovszky Éva Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai péntek délután, ahol pályaorientációs napot tartottak péntek délelőtt. Az esemény interaktív formában zajlott le, az iskola meghívására a Szegedi Rendőrkapitányság, a sándorfalvi és a tiszaszigeti önkéntes tűzoltók, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht., valamint a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat települt ki ez alkalommal.

A 2024/2025. tanév rendje szerint, a tanítás nélküli munkanapok közül egyet pályaorientációs nap rendezésére kell fordítani. A Szegedi Janikovszky Éva Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a tegnapi napra, október 19-re tervezték ezt a programot, mégpedig interaktív formában, ahol a tanulók élményszerűen, testközelből ismerkednek meg közismert és kevésbé közismert szakmákkal.

FELSORAKOZOTT A SZIRÉNÁZÓ RENDŐRAUTÓ, A SEPRŰS ÉS A TŰZOLTÓFECSKENDŐ IS ELŐKERÜLT

A Szegedi Rendőrkapitányság, a sándorfalvi és a tiszaszigeti önkéntes tűzoltók, a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht., valamint a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat is kitelepült ez alkalommal. Minden bizonnyal élményekkel teli nap után mennek haza a gyermekek, hiszen beülhettek a rendőrautóba, kipróbálhatták a hang- és fényjelzéseket, felvehették a lövedékálló mellényeket, kipróbálhatták a tűzoltófecskendőket. Munka közben láthattak egy „seprűs” takarítógépet, megismerkedhettek a vízimentő eszközökkel. Bátran kérdezhettek mindarról, ami az itt megismert szakmákkal kapcsolatos, hiszen a rendőrök, tűzoltók, vízimentők, környezetgazdálkodási szakemberek bemutató céllal érkeztek a Janikovszkyba.

Az iskola dolgozói, a gyerekek nevében is megköszönik ezt a különleges napot a kitelepült szakembereknek.

A Szegedi Janikovszky Éva Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Galériája következik:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTokFacebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb