Mindenmás

A Pick Szeged nagy meglepetésre kikapott!

Óriási meglepetés érte a Pick Szegedet a Csurgó elleni mérkőzésen. A férfi kézilabda NB I szombati játéknapján a szegedi alakulat 32-27-es vereséget szenvedett, miután egy erős kezdést követően megtorpantak, és a somogyiak felülkerekedtek. Mi történt? Cikkünkben részletesen összefoglaljuk a fordulatos mérkőzés eseményeit.


A szegedi kézilabdázók legutóbb október elején villogtak a pályán, amikor látványos győzelmet arattak a hazai bajnokságban. Ezzel szemben a szombati nap egészen más eredményt hozott: a Csurgói KK otthonában meglepetésre 32-27-es vereséget szenvedtek. Az első percekben még jól állt a szegedi csapat, hiszen 7-4-re vezettek, azonban egy nyolcperces gólcsendet követően a somogyiak megfordították a mérkőzést.

A Csurgó játékosai remekül kihasználták a lehetőségeiket, és 11-7-re alakították az állást. A szünetre háromgólos előnyre tettek szert, és a második félidőben is magabiztosan folytatták a játékot. A szegedi támadások nem hozták meg a várt eredményeket, így 24-18-nál már-már eldőltnek tűnt a találkozó.

Bár a Pick Szeged játékosai Sebastian Frimmel vezetésével három gyors gólt szereztek, Vladan Matics időkérése után a Csurgó új lendületet vett, és végül öt gólos különbséggel zárták a mérkőzést. A hazai csapat játékosai közül csupán ketten maradtak gól nélkül, míg Aleksa Tufegdzic hat találattal lett a legeredményesebb. A szegedi oldalon szintén Frimmel szállította a legtöbb gólt, ugyancsak hattal.

Érdemes kiemelni, hogy Vladan Matics, a Csurgó vezetőedzője, nemcsak játékosként, de edzőként is fontos sikereket aratott a Pick Szegeddel korábban. Ez a találkozó pedig újabb mérföldkő volt számára, hiszen csapata kitűnő formát mutatott egy korábbi bajnok ellen.

Tudtad, hogy a férfi kézilabda NB I egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező csapata a Pick Szeged? A klub a ’90-es években vált igazán meghatározóvá, és azóta is a hazai kézilabda egyik élcsapata, számos bajnoki címet és nemzetközi elismerést szerezve. Most azonban nehéz időszak vár rájuk, hiszen a Csurgó elleni vereség új kihívások elé állítja a csapatot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb