Mindenmás

A nap fotója: folyamatosan megjelenik a szegedi égbolton az év leglátványosabb üstököse, ismét gyönyörű fotókon sikerült megörökíteni a jelenséget

Ismét megmutatta magát az év egyik legjobban várt üstököse Szegeden. Az idei év leglátványosabb és legkülönlegesebb természeti jelenségének lehetett szemtanúja egyik szerencsés olvasónk. Gyönyörű fotókon mutatjuk, ahogyan villámgyorsan elhúz felettünk a fénycsóva.

Az C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) névre keresztelt üstökös szombat napnyugtakor jelent meg először az égbolton. Kristálytisztán rajzolódott ki a a fénycsóva Szeged felett, szabad szemmel is látható volt. Olvasónk a nyugati, dél-nyugati égbolton kapta lencsevégre a nem mindennapi természeti jelenséget.

SZEMEKET AZ ÉGRE, MERT A MI ÉLETÜNKBEN MÁR NEM BIZTOS HOGY ÚJRA LÁTHATJUK

Mint megírtuk, mindenképpen érdemes kihasználni a derült októberi estéket, hogy észleljük az égi vándort, mivel előfordulhat, hogy csak millió évek múlva tér vissza! Ha meg akarjuk figyelni az üstököst, akkor naplementekor a nyugati égbolt felé kell tekintenünk.

Többször is érkeztek be hozzánk fotók az üstökösről, ilyenkor kicsit irigyek vagyunk arra, akinek éppen sikerült elcsípnie. Legutóbb a Dóm tér felett húzott el villámgyorsan a fénycsóva, olvasónk elképesztő fotókat küldött nekünk.

Fotók: Kiss Géza József, Szeged365 társalgó FB csoport.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb