Közélet

Szegeden sem lesz többé Packeta, szépen lassan kivezetik a márkanevet

A magyar Foxpost nyáron került egy tulajdonba a másik csomagküldő szolgáltatóval, a cseh Packetával, ezzel az ország legnagyobb csomagátadó hálózata jött létre. Az nyitott kérdés volt, hogy melyik márkanévvel működnek tovább a magyar piacon. Végül a Foxpost neve csengett jobban, ezért az maradt.

A nyári felvásárlás után döntöttek a Foxpost–Packeta hálózat új tulajdonosai, hogy a magyar márkanév, vagyis a Foxpost mellett teszik le voksukat. Vagyis a rókás névvel és arculattal működnek tovább, a Packeta márkanevet szép lassan kivezetik, a Packeta-csomagautomaták arculatát pedig fokozatosan frissíteni fogják.

MARAD A VEZÉRIGAZGATÓ

Bengyel Ádám, a Foxpost társalapítója marad a vezérigazgatói tisztségben, és az integráció után is számítanak minden packetás és foxpostos munkatársra. Úgy fogalmazott: márkaismertségi okokból döntöttek a Foxpost név mellett. A korábbi Foxpost-tulajdonosok, a Veres Tibor milliárdoshoz (a negyedik leggazdagabb magyarhoz) köthető Wallis csoport, valamint a Trueway júniusban jelentették be, hogy eladják a céget egy a Packetát is tulajdonló, nemzetközi befektetői konzorciumnak. Augusztusban vált véglegessé a felvásárlás.

ŐK LESZNEK A LEGNAGYOBBAK

A vevők, a CVC Capital Partners és az EMMA Capital Group szeptemberben döntötték el, hogy egyesítik a Foxpostot a Packetával. Az egyesüléssel a Foxpost lesz az ország legnagyobb csomagátvételi hálózata. Év végéig – a házhozszállítás mellett – már közel 3100 csomagautomata és 1700 csomagátvételi pont fog tartozni hozzájuk, megelőzve ezzel a GLS-t, az Easyboxot vagy az MPL-t is. A két cég, a Foxpost Zrt. és a Packeta Hungary Kft. összehangolása most is zajlik, de nagy változások idén már nem várhatók az operációban. Most inkább arra fókuszálnak, hogy az év végi szezont minél zökkenőmentesebben vegyék – írja a Forbes.

KÉSÉSEK ÉS GONDOK VANNAK

Ami az ünnepeket illeti, van is miért aggódni. Tavasszal a Foxpost rendszerét fektette ki a Vinted online ruhapiac egyik akciója, majd a Packeta is csúnyán összeomlott, főként a Temu és a Vinted miatt. Már az Emaghoz tartozó Samedaynél is fokozódik a káosz. Mindegyik eset nagy port kavart a felhasználók körében, heteket késnek a csomagok, a Packeta új raktárhelyiséggel és alvállalkozókkal próbálja menteni a helyzetet. És még csak most jön az év végi hajrá a magyar e-kereskedelemben a black fridayjel, karácsonnyal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb