Mindenmás

Felmentették a Koncz Judit meggyilkolásával vádolt szentesi férfit Szegeden (frissítve)

Ma volt a tárgyalása annak a férfinak, aki a vádhatóság szerint 2006-ban megölte Szentesen a volt élettársát, K. Juditot. Az ügy érdekessége, hogy az áldozat a baksi temetőben volt elhantolva névtelen nőként, és csak 2020-ban azonosították be. Ráadásul az orvosszakértők nem tudták megállapítani, hogy az asszony halálát mi okozta. Sok-sok éves rejtélyt zártak le ezzel a tárgyalóteremben Szegeden, ma felmentették a bűntettel megvádolt férfit.

A nő, K. Judit 2006. július 21-éről 22-ére virradóra tűnt el szentesi otthonából. Kétéves kislányát, Diánát a nagyszülők találták meg és vették magukhoz. Judit mobiltelefonja a házban volt, ruhatárából egy köntös, egy pár papucs és egy bugyi hiányzott, valamint hiányzott még az útlevele és a kerékpárja. A kuvaszkutyáját is megmérgezték.

SOKÁIG ELTŰNTKÉNT KERESTÉK

A nő szülei szerint Judit exének, D. L.-nek szerepe volt abban, hogy eltűnt a lányuk, amit egyáltalán nem titkoltak. Ezt arra alapozták, hogy a Németországból hazatért D. L., az egyik szentesi söröző tulajdonosa igen csak zokon vette, hogy Juditnak új párja lett amíg ő külföldön volt. K. Juditot hosszú éveken át eltűntként kereste a rendőrség, felhívva a figyelmet a nő különös ismertetőjelére, ami a jobb vállán lévő, tenyérnyi nagyságú, lófejet ábrázoló tetoválás volt. 2020 februárjában pedig az országos rendőr-főkapitány bruttó 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki K. Judit gyilkosának kézre kerítéséért.

EMBERÖLÉS MIATT NYOMOZOTT A RENDŐRSÉG

Ekkor már emberölés miatt nyomozott az NNI az ügyben, miután a baksi temetőben még 2007-ben elhantolt ismeretlen női holttestről kiderült, hogy az K. Judité. Ezt követően tartóztatták le D. L. – európai elfogatóparancs alapján – 2020 júliusában Bologna közelében, majd 2021. március elején vádat emeltek ellene. A Főügyészség korábban azt közölte, hogy szerintük a férfi bosszút állt a nőn azért, amiért másik férfival jött össze, és az előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés miatt életfogytig terjedő szabadságvesztést kért D. L.-re. Az ügyészség vádiratában az áll, hogy a férfi a holttestet a Tiszába rejtette. Tette leplezése céljából elvitte a sértett biciklijét, valamint megjelent a sértett szüleinél arra hivatkozással, hogy nem éri el a sértettet, nem tud bejutni az ingatlanába se.

FELMENTETTÉK A FÉRFIT

Az ügyben a tárgyalás 2022. február 10-én kezdődött a a Szegedi Törvényszéken. Az 59 éves D. L. tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz, és szerinte semmi szégyellnivalója sincs. A bírósági jegyzőkönyvben szerepelt az is, hogy az orvosszakértők K. Judit elhalálozásának okáról – a maradványok alapján – nem tudtak nyilatkozni. Információink szerint végül ma, azaz október 22-én felmentették D. L.-t a Szegedi Törvényszéken. A további részletekkel később jövünk!

FRISSÍTVE: BIZONYÍTOTTSÁG HIÁNYÁBAN MENTETTE FEL A BÍRÓSÁG

Mint a Szegedi Törvényszék tudatta, hosszas bizonyítási eljárás eredményeként, a fellelhető bizonyítékok beszerzését követően – nem jogerős ítéletével – felmentették D.L.L. vádlottat az ellene előre kitervelten, aljas indokból és célból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vád alól.

A bíróság a lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként azt állapította meg, hogy a rendelkezésre álló közvetett bizonyítékok nem alkotnak olyan zárt logikai láncot, mely alapján minden kétséget kizáróan bizonyított lenne, hogy a sértett halálát idegenkezűség okozta. Továbbá nem bizonyított minden kétséget kizáróan, hogy a vádlott a terhére rótt, ölési cselekményt elkövette, illetve az sem, hogy a sértett holtan, vagy még életében, milyen körülmények között került a folyóba.

A bíróság ítélete nem jogerős, az ügyészség fellebbezést jelentett be a vádlott bűnösségének megállapítása és büntetés kiszabása érdekében. A vádlott letartóztatása a törvény erejénél fogva megszűnt arra tekintettel, hogy az ügyész nem tett indítványt annak fenntartása érdekében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb