Közélet

Döntött a kormány: pénzjutalmat kapnak az árvízi védekezésben részt vevő állami alkalmazottak

A kormány nettó kétszázezer forint egyszeri pénzjutalommal ismeri el az árvíz elleni védekezésben a terepen részt vevő állami alkalmazottak, valamint különösen indokolt esetben a polgárőrök, önkéntes tűzoltók, önkormányzati tűzoltóság tagjainak, valamint létesítményi tűzoltóság foglalkoztatottjainak munkáját.

Nettó kétszázezer forint egyszeri pénzügyi elismerést kapnak az árvíz elleni védekezésben a terepen részt vevő állami alkalmazottak – derült ki a kedd esti Magyar Közlönyben megjelent határozatból.

ELISMERÉS A VÉDEKEZÉSBEN RÉSZTVEVŐKNEK

A kormány a határozattal az árvíz elleni védekezésben a terepen részt vevő emberek munkáját igyekszik elismerni, amely kimondja, hogy „a kormány egyetért a védekezésben részt vett állami alkalmazottak munkájának elismeréseként azzal, hogy akik a) – a 4. pont b) alpontjában foglalt személyek kivételével nem önkéntesként – a terepi védekezésben a helyszínen közvetlenül részt vettek, valamint b) a terepi védekezést közvetlenül irányították, nettó 200 ezer forint egyszeri pénzügyi elismerést kapjanak.

NÉGY MINISZTER DÖNTI EL, KIK KAPJANAK

Azt, hogy kik azok az állami szerveknél foglalkoztatott kollégák, akik jogosultak az elismerésre, 4 illetékes minisztereknek (belügyminiszter, energiaügyi miniszter, honvédelmi miniszter, közigazgatási és területfejlesztési miniszter) október 25-ig kell felmérniük, majd a juttatást a felmérést követően azonnal utalni kell.

ÖNKÉNTESEK IS VOLTAK

A határozatban az is szerepel, hogy különösen indokolt esetben a belügyminiszter a polgárőr szervezet tagjaként, az önkéntes tűzoltó egyesület tagjaként, az önkormányzati tűzoltóság tagjaként, valamint létesítményi tűzoltóság foglalkoztatottjaként az árvízi védekezésben részt vevőket, akik a képviselt szervezet illetékességi területén kívül vettek részt a védekezésben, szintén megkapják a pénzjutalmat – írja a Portfolio

A Duna Mohácsnál szeptember végén tetőzött, akkor Orbán Viktor is a helyszínen volt. Mutatjuk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb