KözéletMindenmás

Exkluzív fotók Zsombóról: Mihálffy Béla Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője mondott beszédet! (fotók)


Október 23-án, Zsombón is tisztelegtek az 1956-os forradalom hősei előtt. Mihálffy Béla országgyűlési képviselő megható beszédet mondott, melyben Hámory Zoltán forradalmi fohászával köszöntötte az egybegyűlteket. Az eseményről exkluzív képeket is kaptunk, amelyeken az ünnepség mellett a fáklyás felvonulás pillanatait is bemutatja.

Október 23-án Zsombón is méltóképpen emlékeztek meg az 1956-os forradalom hőseiről. A József Attila Közösségi Házban rendezett ünnepségen Mihálffy Béla Szeged és Homokhátság országgyűlési képviselője megható beszéddel köszöntötte a megjelenteket, amelynek központjában Hámory Zoltán, az 56-os hősök között elhunyt mártír költő állt. Mihálffy a költő fohászával kezdte beszédét, amely mélyen megérintette az emlékező közösséget. A forradalom szellemisége, a szabadságért való kiállás és a nemzet iránti hűség mind végigkísérte a szónoklatot, amely az ötvenhatos hősök áldozatára emlékeztette a jelenlévőket.

Az ünnepségen elhangzott: “A magyar nép létezése óta a szabadság népe, és 1956 ennek a küzdelemnek az egyik legdicsőbb fejezete.” Mihálffy Béla beszédében hangsúlyozta, hogy a forradalom emléke nemcsak történelmi tény, hanem erkölcsi iránymutatás is a mai nemzedék számára. A zsombói közösség tagjai meghatottan hallgatták a beszédet, amelyben a szabadság és a nemzeti függetlenség fontosságáról esett szó. A megemlékezést követően a résztvevők közösen koszorúztak, és fáklyás felvonulással adták meg a tiszteletet az elhunyt hősöknek.

A zsombói ünnepségről exkluzív fotókat kaptunk, amelyek megragadják az esemény megható pillanatait, valamint a közösség összetartozásának erejét. A képeket itt tudja megnézni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb