Mindenmás

Napi pakk: napsütéssel és közel 20 fokkal folytatjuk a hetet, ideiglenesen áthelyeznek egy megállót Szegeden

Zakatol tovább a hét, de az időjárásban marad a megszokott menetrend! Ma is sok napsütésre számíthatunk és hideg sem lesz, 20 fok körüli hőmérsékletet mérhetünk majd Szegeden. Hoztunk pár fontos információt is, ideiglenesen áthelyeznek egy megállót a városban, és lezárják a Völgyérhát utcát is, ezért az autóbuszok rövidített útvonalon közlekednek. Mutatjuk, mi minden vár ma ránk, itt a napi pakk!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS AZ ENSZ VILÁGNAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Salamon, Gilbert, Gilberta, Herold, Ráchel, Rafael, Ráhel és Salvador nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • ma van az ENSZ világnapja, vagyis a United Nation’s Day, az ENSZ alkotmányának hatályba lépésének emlékére.
  • ma van a Magyar Operett Napja is. Kálmán Imre születésének (1882) és Lehár Ferenc halálának (1948) emlékére tartják ezen a napon.
  • 170 éve született Déri Miksa mérnök, feltaláló,
  • 142 éve Kálmán Imre zeneszerző, operett-szerző (Csárdáskirálynő, Marica grófnő),
  • 88 éve Bill Wyman, a Rolling Stones basszusgitárosa,
  • 85 éve F. Murray Abraham, Oscar-díjas amerikai színész,
  • 50 éve pedig Puzsér Róbert műsorvezető, szerkesztő, kritikus.

NAPSÜTÉSES LESZ A CSÜTÖRTÖK

Csütörtökön zömében napos időre van kilátás, az előrejelzések szerint csapadék sem lesz. A légmozgás legfeljebb néhol élénkülhet meg, így továbbra is kitart a nyugodt, őszi időjárás Szegeden. Hajnalban 8-10, majd napközben 13 és 19 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

NINCS IS JOBB DÉLBEN, MINT EGY JÓ OLASZOS FINOMSÁG A NAPFÉNY MŰTEREMBŐL

Ezen az őszi napon nincs is jobb, mint egy igazán olaszos finomság! A Napfény Műteremben a masni tésztát krémes tejszínnel, pesto-val, és szárított paradicsommal készítik el, amit parmezánnal koronáznak meg. Válaszd natúr csirkével, ha könnyedebb ételt szeretnél, vagy grillezett mozzarellával, ha szereted a krémes sajt ízét. És hogy biztosan megjöjjön a kedved, nézd meg a videót is erről a fogásról! Az étel már rendelhető a 0630/952-6500-as számon 10:00 órától, amit 11:30-tól át is vehetsz az éteremben. Ha pedig az étteremben ebédelsz, ajándék limonádéval várnak! Jó étvágyat kívánunk!

RÖVIDÍTETT ÚTVONALON KÖZLEKEDNEK EGYES BUSZOK

2024. október 24-én (csütörtökön) 8:00-tól október 26-ig (szombatig) Szegeden munkálatok miatt lezárják a Völgyérhát utcát, ezért az autóbuszok rövidített útvonalon közlekednek.

ELKEZDIK NYESNI A FÁKAT, CSAK AZ A BAJ, HOGY ÉJSZAKA

Éjszakai fanyesési munkálatokat fog végezni október 24-én és 25-én éjjel a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. fanyeső csoportja. Mint megtudtuk, a munkálatokat este 20:00 és hajnali 4:00 óra között fogják végezni a szakemberek.

ÁTHELYEZNEK EGY MEGÁLLÓT SZEGEDEN

Október 24-én, azaz csütörtökön burkolatjavítási munkálatokat fognak végezni az egyik Anna-kúti megállóhelyen. Ez idő alatt a trolibusz- és autóbuszjáratok a külső, ideiglenes megállóhelyen állnak meg, így ott kell felszállnia azoknak, akik Makkosháza vagy Tarján, Víztorony tér felé mennek.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb