Szegedi Arcok

Valóra vált csacsiálom: már hét szamár él szeretetben és biztonságban az ásotthalmi Patrik rezervátumában – exkluzív interjú a fiatal gazdával, aki több, mint 400 kilométert gyalogolt céljaiért

Már hét lakóval büszkélkedhet az ásotthalmi fiatal, Koszonits Patrik szamárrezervátuma, aki a nyáron több, mint 400 kilométert gyalogolt átszelve a fél országot szamarával, Fülessel, majd váltótársával, Fannival, hogy valóra váltsa álmát. Egyrészt felhívja az emberek figyelmét eme nagyszerű állatokra, másrészt létrehozhassa szamárrezervátumát, ahol otthonra lelhetnek azok a csacsik, akiknek korábban nem adatott meg, hogy szerető családban és biztonságban éljenek.

Patrik bebizonyította, hogy óriási kitartással és rendíthetetlen eltökéltséggel minden valóra válhat, és hazatérése óta már hét lakót számlál újonnan létrehozott szamárrezervátuma: Fanni, Füles, Manci, Csámpi, Borisz, Sanyi és Bandi nagyon jól érzik magukat új helyükön, ahogy kis gazdájuk, Patrik is örömmel és hatalmas odaadással gondozza őket. Sőt, Patrik tele van tervekkel a jövőre nézve, melyekről most szerkesztőségünknek mesélt.

BEJEGYZÉS ALATT VAN JELENLEG PATRIK ALAPÍTVÁNYA

Patrik elárulta, a szamárrezervátum csak a kezdet, amit azért hozott létre, hogy elindítson egy szamármentő programot. Itt ugyanis olyan állatok találhatnak új otthonra, akiket rossz körülmények közt tartanak, vágóhídra küldenének, esetleg elhunyt a gazdájuk. De a fiatal gazda itt nem áll meg. Tervei szerint jövő tavasszal már az érdeklődő állatbarátok számára látogatható is lesz csacsi farmja, ahol bárki megismerkedhet Fülessel, Fannival és társaikkal. Patrik abba is beavatott bennünket, jelenleg bejegyzés alatt van alapítványa, mely égisze alatt üzemeltetné a rezervátumot és végezné a szamármentő programját.

A későbbiekben pedig kibővítené a tevékenységét, szamaras túrákat és szamaras táborokat szervezne gyerekeknek, családoknak, iskolai, óvodai csoportoknak, bárkinek, aki szeretné megismerni testközelből a csacsik különleges és csodás világát.

ÍME, ŐK A SZAMÁRREZERVÁTUM EDDIGI LAKÓI

Patrik bemutatta nekünk szamárrezervátuma jelenlegi lakóit is. Mint elmondta, a csacsik mentésében és szállításában óriási segítséget kapott a szintén ásotthalmi Hürkecz Lászlótól, vagyis Tréleres Lacitól, aki teljesen ingyen, habozás nélkül segíti a szamarakat abban, hogy eljuthassanak új, biztonságot nyújtó otthonukba Patrikhoz. És akkor íme, jelenleg ők alkotják a fiatal gazda kis csacsi családját a rezervátumban.

  • Fanni, a Szamárfarm és Rezervátum első lakója. A 8 éves csacsi már akkor Patrik családjával élt Ásotthalmon, amikor még a Rezervátum sehol sem volt. Patrik, miután Füles jól megérdemelt pihenőre ment, Fannival fejezte be a nyáron több, mint 400 kilométeres gyalogtúráját.
  • A Szamárfarm második lakója a 15 éves Füles. Patrik javarészt vele tette meg a nyáron 400 kilométeres gyalogtúráját, ő is az ásotthalmi birtok lakója volt még a Rezervátum létrejötte előtt.
  • A Farm harmadik lakója a 6 éves Manci. Mancit és fiát, Vándort Patrik még gyalogtúrája alatt ismerte meg és vette őket magához, mivel eredeti gazdája tanyájáról beköltözött a városba, s ott már a csacsiknak nem volt helye. Sajnos Mancinak sok rossz tapasztalata is van az emberekkel. Korábban bántották, ezért a hirtelen mozdulatoktól megijed, de most már biztonságban él Patrikkal és szamártársaival az ásotthalmi Rezervátumban. Sőt, Manci, mint kiderült vemhes, így hamarosan újabb kis jövevénnyel ajándékozza meg a Farmot.
  • A Rezervátum negyedik lakójaként érkezett az ásotthalmi Farmra Csámpi, a négyéves csacsi. Szegény Csámpit sokat bántották életében, korábbi gazdája még a lábát is eltörte, ezért a vágóhídra akarták küldeni a jószágot, amikor Patrik megmentette őt a biztos haláltól. Azóta, bár nagyon félénk és még bizalmatlan az emberekkel, a szamárrezervátumban ő is új otthonra talált, s talán lassan elhiszi, hogy számára sem illúzió a boldogság és a biztonság.
  • A Rezervátum ötödik lakója, az egyéves Borisz Fejér vármegyéből érkezett Patrikhoz. A csacsi egy genetikai elváltozás miatt kicsi maradt, de pont emiatt nagyon szerethető! Korábban egy kislány volt a gazdája, aki sokat foglalkozott vele, megtanította vezetőszárral menni, futószárral futni. Most ő is a szamárrezervátum biztonságát élvezi Ásotthalmon.
  • Sanyi, a hat éves csacsi Bács-Kiskun vármegyéből érkezett, s ő lett a Farm hatodik lakója. Sajnos Sanyinak is kijutott már a rosszból, gazdája állandóan dolgoztatta, de nem táplálta megfelelően, így nagyon lefogyva érkezett meg Patrikhoz. Szerencsére itt már gondos kezekben van ő is, hogy önfeledten élvezhesse további életét.
  • A legújabb jövevény pedig a karámban Bandi, a nyolc éves csődör. Korábbi családja költözés miatt vált meg tőle, így ő is Patrikkal kezd új életet az ásotthalmi Farmon.
  • A hét csacsi mellett Rubi, a kiskutya a “kakukktojás”, akitől megvált a gazdája, miután nem várt áldásként mamája megajándékozta vele és nyolc testvérével. Szerencsére Patriknál egy kiskutyának is jut hely.

ÖNZETLEN ÉS ŐSZINTE SZERETET

Mint Patrik végezetül elmondta, ő mindig is hitt és most is hisz az álmaiban, így csak előre tekint és megy a maga által kijelölt úton, a csacsik megmentéséért, s azért, minél több ember megismerhesse őket, milyen fantasztikus, okos teremtmények. Hálás feladat ez, hiszen az állatoktól olyan önzetlen és őszinte szeretetet kap, ami semmi máshoz nem fogható.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb