gyümölcs
-
Gasztro
Téli vitaminpáncél Szegeden: mutatjuk, miért van szüksége az egészségednek ilyenkor extra törődésre!
A tél nemcsak pulóvert és sálat kíván, hanem plusz vitaminokat is. Rövidebbek a nappalok, hűvösebb a levegő, a szervezeted pedig…
-
Gasztro
Őszi illat a szegedi konyhákban: birsalma-szezon, helyi tippek, jótékony hatások és egy pofonegyszerű recept – mutatjuk!
A Tisza-parti ősz egyik legszebb jele, amikor a birsalma napfényesre sárgul, a konyhákban pedig finoman fanyar–mézes illat kering. Most van…
-
Gasztro
A gyümölcs, amit csak akkor lehet enni, ha kicsit „megrohad” – itt a naspolya szezon Szegeden!
Elsőre nem túl bizalomgerjesztő, másodjára meg már függőséget okoz – a naspolya most, november elején a szegedi piacok egyik legizgalmasabb…
-
Mindenmás
Őszi ízkavalkád Szegeden: most van a dió szezonja, mutatjuk a kedvenc diós Marlenka receptet is!
Szeptember végén tetőzik a dió szezonja, és ennél jobb alkalmat nem is találhatnánk arra, hogy megmutassuk: miért rajong érte a…
-
Mindenmás
Miért mesél a szőlő minden fürtje – a történet és az ízek harmóniája Szegeden
Szeged környékén újraéled a hagyomány: a szőlő most nemcsak az asztalra kerül, hanem történeteket is mesél. A csemegeszőlők édes fürtjeitől…
-
Mindenmás
Megérkezett az ősz Szegedre, vele együtt pedig a piacok sztárja, az alma is!
Beköszöntött az ősz Szegeden: itt az alma szezonja, és minden standnál érzed az illatát – de mi teszi igazán kívánatossá…
-
Mindenmás
Már ott illatozik a szilva a szegedi piacokon – de tudod, hogyan válaszd ki a legjobbakat?
Ha szereted a szilvát, most van a te időd: Szegeden beindult a szezon, a piacokon már sorakoznak a helyi termelők…







