Recept
-
Gasztro
Őszi illat a szegedi konyhákban: birsalma-szezon, helyi tippek, jótékony hatások és egy pofonegyszerű recept – mutatjuk!
A Tisza-parti ősz egyik legszebb jele, amikor a birsalma napfényesre sárgul, a konyhákban pedig finoman fanyar–mézes illat kering. Most van…
-
Gasztro
Őszi csúcsformában a zeller Szegeden: mikor vegyél, mit tud a gyökér, és hogyan főzz belőle bársonyos krémlevest? – Mutatjuk!
Szeged piacain most jön el a zeller ideje: a gumós zöldség frissen szeptember végétől igazán dúsan bukkan fel, ár-értékben is…
-
Közélet
Kibővül a kompetenciakör: nemsokára a gyógyszerészek is írhatnak fel recepteket és adhatnak be védőoltásokat
Kibővül a háziorvosok és a gyógyszerészek kompetenciaköre – jelentette be a Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság konferenciáján Bidló Judit, az egészségügy szakmai…
-
Gasztro
Te is rajongsz a gesztenyéért? Akkor ezt a szegedi őszi tippet garantáltan imádni fogod – figyelj!
Októbertől karácsonyig a szegedi utcák, piacok és cukrászdák egyik legkedveltebbje a sült gesztenye. Nemcsak finom és egészséges, de még a…
-
Gasztro
Ha ősz, akkor sütőtök – mert nincs is igazi szegedi október enélkül az édes, illatos kedvenc nélkül. Mutatjuk, hogy a legfinomabb!
Ahogy hűvösebbé válik az idő, Szeged piacai narancssárgába borulnak – megérkezett az ősz egyik legfinomabb kincse, a sütőtök. A helyi…
-
Mindenmás
Őszi ízkavalkád Szegeden: most van a dió szezonja, mutatjuk a kedvenc diós Marlenka receptet is!
Szeptember végén tetőzik a dió szezonja, és ennél jobb alkalmat nem is találhatnánk arra, hogy megmutassuk: miért rajong érte a…
-
Mindenmás
Szegeden is itt a körteszezon – az ősz egyik legfinomabb ajándékával új receptet is hoztunk!
Ahogy hűvösebbek lesznek a reggelek, és sárgulnak a fák levelei, megérkezik az ősz egyik legfinomabb ígérete: a körte! Elmondjuk, miért…
-
Mindenmás
Megérkezett az ősz Szegedre, vele együtt pedig a piacok sztárja, az alma is!
Beköszöntött az ősz Szegeden: itt az alma szezonja, és minden standnál érzed az illatát – de mi teszi igazán kívánatossá…







