Süni adatlapja és pályamunkája

Nem: férfi

Életkor: 24 év

Kedvenc étel: kolbászos lecsó (szegedi paprikával)

Kedvenc ital: Új-zélandi Flat White

Kedvenc könyv: Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita

Kedvenc film: Három óriásplakát Ebbing határában

Kedvenc hely Szegeden: Belvárosi Mozi (és a vele épületszomszédságban lévő Grand Café)

A dolog, amit a legjobban szeretsz Szegedben: A napsütést

PÁLYAMUNKA

Újra megérint a művészet: Esterházy-montázsfilm a 30. THEALTER-en

A Homo Ludens Project színtársulat, mely Szeged egyik legjátékosabb és legkaritatívabb színháza, a karanténidőszak után egy közösségi filmmel tér vissza. A kötet 11 írásából összerakott összeművészeti alkotást augusztus 15-én mutatják be a Belvárosi Mozi Balázs Béla termében.

Home office-ban megalkotott filmmel kezdi meg új évadát a Homo Ludens Project. A darab Benkő Imola művészeti vezető korábbi nyilatkozata szerint az előző előadásuk, a Humánia közvetlen következménye. Az eredetileg színpadra tervezett mű arra keresi a választ, hogy a vágy mennyiben határozza meg az ember közösségi létét.

„Alkotóközösségünk az Esterházy Péter Egy nő című regényéből készülő, a film és a színház határán mozgó audiovizuális performanszon dolgozott. A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetben azonban nem tudtunk próbálni, a bemutató bizonytalanná vált, ezért úgy döntöttünk, hogy számunkra fontos alkotókat kérünk fel egy montázsfilm készítésére.” – írják az ArtNews-on. Szerintük a film a karanténidőszak költői lenyomata, ez a furcsa és rendkívüli helyzet ugyanis fel- és átértékeli Esterházy üzenetét. Az alkotás júniusban a Stage Hive pályázatán elnyerte az Óvóhely Kultúrbunker különdíját, így valamikor Budapesten is bemutathatják. A végső verziót Szilágyi Szabolcs, a Homo Ludens Project művészeti vezetője, valamint Szemendrey István szerkesztették össze.

A filmpremier előtt a budapesti Góbi Rita Társulat Perdül c. egyszemélyes balett előadását tekinthetjük meg a Vaszy Viktor téren. Ugyanez a társulat részt vett a montázsfilmben is, valamint szeptember 11-én a Homo Ludens Project-tel közösen mutatják be először az Érintés dicsérete c. előadást a III. Tisacra Összeművészeti Fesztiválon az alsóvárosi Ferences Plébánia kerthelyiségében.

A Homo Ludens Project korábban a „főhadiszállásukon”, a ZUG Művészeti Tetthelyen többek között Szilasi László író és irodalomtörténész szépírás kurzusának, valamint a Slam Poetry Szeged workshop-jainak is otthont adott, legközelebb pedig Pilcz Roland képregényalkotó kurzusain vehetünk részt itt. A színház közelgő eseményeit annak Facebook-oldalán érdemes megtekinteni.

A 30. THEALTER teljes menetrendje itt tekinthető meg.