Sport

Bátrak és bevállalósok előre: új, izgalmas programmal kibővülve idén is elstartol a Swim & Run verseny a Maty-éren

Augusztus 24-én újra benépesül a Maty-éri Olimpiai Vízicentrum. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is megrendezik a Swim & Run versenyt, tudatta szerkesztőségünkkel a szervező Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség.

OLASZ ANNA, KÁRÁSZ ANNA ÉS NAGY PÉTER IS OTT LESZ

Mint írták, egy különleges esemény csatlakozik az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Swim&Run és Szenior Hosszútávúszó versenyekhez augusztus 24-én. Az “Úszd át a Tiszát hosszában” kilómétergyűjtő program mellé Olasz Anna úszó, Kárász Anna kajakozó és Nagy Péter súlyemelő olimpikon is csatlakozott.

HÁROM VERSENY, EGY HELYSZÍN

Mint a szervezők tudatták, a három verseny egy helyen és majdnem azonos időben kerül megrendezésre a Maty-éri Olimpiai Központban. Lehetőség van mindhárom eseményen való nevezésre is. A kilométergyűjtő Tisza átúszáson a regisztrálók az 1, 2 és 3 km-es távok közül választhatnak. Az esemény célja, hogy összegyűjtsék a Szegedet is érintő Tisza-folyó teljes hosszát, azaz mind a 962 km-t. 

A VERSENYBŐL BEFOLYT ÖSSZEGGEL KÉT SZEGEDI ALAPÍTVÁNYT TÁMOGATNAK

Az úszó és úszó-futóverseny jó célt is szolgál. A szervezők tájékoztatása alapján a résztvevők nem csak az egészségüket támogatják a mozgással, hanem a Szegedi Hospice Alapítványt és a Reménysugár Alapítványt is, a nevezési díjakból befolyt összeget ugyanis a két alapítvány számára ajánlják fel.

VIGYÜK TOVÁBB A TISZA-FOLYÓ HÍRÉT

„Hatalmas öröm volt számunkra, amikor az év elején megkeresett minket a Zue.hu és a Kabay Patika tulajdonosa, a vízilabdához és a szegedi sportélethez ezer szállal kötődő Mód Péter, hogy szervezzünk a Swim&Run mellé egy olyan eseményt, amellyel tovább visszük a Tisza-folyó hírét, mellette pedig a lakosságot a mozgás, azon belül is az úszás és egészséges életmód szeretetére ösztönözzük. Így született meg annak lehetősége, hogy a szabadidősportos napunk kibővült az „Úszd át a Tiszát hosszában” programmal. Külön szeretnénk még megköszönni a szintén szegedi Kiss Tibor vállalkozó támogatását, aki évek óta az egészségfejlesztő és családi szabadidős sportnapjaink mellé áll” – nyilatkozta Süli András a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke.

Az eseményről további infókat ITT és ITT találsz.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb