Közélet

Tovább terjeszkedik a BYD: Szeged és Törökország mellett még egy országot kiszemelt magának a kínai óriás, ott építenek elektromosautó-gyárat, ahol még nincs töltőhálózat

Szombaton jelentette be a Szegedre gyárat építő kínai elektromos jármű-óriás, a BYD, hogy autógyártó üzemet nyit Pakisztánban, ahol három modell értékesítését is megkezdi a Mega Motorsszal kötött partnerség révén. Mint kiderült, a BYD az első jelentős új elektromos jármű belépő a pakisztáni piacon, ahol még hiányzik a töltési infrastruktúra – jelenti a Reuters nyomán a Privátbankár. A cégnek karacsiban van a központja.

Azt is kiemelték, hogy az új üzem 2026-ban kezdi meg működését. A Hubco gyorstöltő állomásokat állít fel a nagyobb városokban, autópályákon és autópályákon, hogy javítsa Pakisztán töltési infrastruktúráját.

JÖVŐKÉP ÉS IRÁNYMUTATÁS

„A pakisztáni piacra lépésünk nem csak arról szól, hogy fejlett járműveket hozzunk a fogyasztókhoz” – mondta Liu Xueliang, a BYD ázsiai csendes-óceáni vezérigazgatója. „A környezeti felelősségvállalás és a technológiai innováció szélesebb jövőképének irányításáról van szó” – tette hozzá. A BYD három üzlet és élményközpont megnyitását is tervezi Karacsiban, Lahore-ban és Iszlámábádban – közölte a vállalat. Korábban egyébként az is kiderült, hogy Törökországban is gyárat építenek. Erről itt írtunk:

LÁTVÁNYTERV JELENT MEG A SZEGEDI ÜZEMRŐL

Mint megírtuk, látványterv jelent meg arról, hogyan fog kinézni a BYD Szegeden. A látványterv alapján lesznek gyártócsarnokok, összeszerelő csarnokok, festőüzem, tárolóüzem, préselő, könnyűszerkezeti és hegesztőüzemek, de egy tűzoltó állomás, szállások, és egy tó és szabadidőpark is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb