Közélet

Hétre nőtt a koronavírusos betegek száma Magyarországon

Egy magyar nőnél és egy iráni diáknál is koronavírusos fertőzést diagnosztizáltak tegnap, velük együtt hazánkban már 7 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 4 iráni, 1 brit, és 2 magyar állampolgár – írja a koronavirus.gov.hu.

A két új fertőzött közül az egyik egy 22 éves iráni férfi, a SE Egészségtudományi Kar hallgatója, aki a Magyarországon elsőként diagnosztizált iráni gyógyszerészhallgatóval együtt egy születésnapi partin vett részt február 28-án. A másik beteg annak a brit férfinak az 59 éves magyar felesége, aki Milánóban fertőződött meg és jelenleg a debreceni Kenézy Gyula Kórházban fekszik.

A betegség minden eddiginél közelebb került Szegedhez: pénteken mindössze 45 kilométerre, Szabadkán regisztráltak koronavírusos beteget – jelentette Zlatibor Loncar szerb egészségügyi miniszter pénteki belgrádi sajtótájékoztatóján. A 43 éves férfi Budapesten a nővérénél járt, akinek már voltak vírusos tünetei, hazatérte után pedig saját magán is tapasztalta a fertőzés jeleit. A csütörtök esti vizsgálatok péntek reggel erősítették meg, hogy a férfi az új típusú koronavírussal fertőződött meg, ezért a szabadkai kórházban különítették el.

A kialakult helyzet miatt a szegedi városvezetés lemondta a március 15-i, szegedi megemlékezést:

A bejelentést a hétvégén egy újabb követte: a nemzeti emléknappal egy dátumra eső XI. Toros Pálinkafesztivált is lemondták a szervezők:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb