Közélet

Látogatási tilalmat javasolnak a kórházak és idősotthonok számára

Látogatási tilalom bevezetését javasolja az operatív törzs a kórházaknak, idősotthonoknak – mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón a törzs vezetője.

Lakatos Tibor hangsúlyozta: Magyarországon még csak egyedi koronavírus-fertőzéses esetek vannak, a cél a csoportos megbetegedések megelőzése. Magyarországon továbbra is hét fertőzöttet tartanak nyilván: négy iráni, egy brit és két magyar állampolgárt. Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint a fertőzöttek állapota kielégítő, egyedül egy idős magyar, más alapbetegségekkel küzdő férfi egészségi állapota nem jó.

Budapest, 2020. március 7. Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetõje és Müller Cecília országos tisztifõorvos a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én. MTI/Bruzák Noémi

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára ismertette: jelenleg a világ 4 országában 7 magyar van karanténban, közülük egy Japánban karanténban lévő magyar fertőzött. Hangsúlyozta: járványról van szó, így a külföldön tartózkodó, illetve külföldre utazó magyar állampolgároknak számolniuk kell azzal a reális lehetőséggel, hogy az adott ország intézkedései érinthetik őket, akár karanténba is kerülhetnek. Ezért felhívta a figyelmet arra, hogy a konzuli szolgálatnál regisztráljanak, akik külföldre utaznak.

(forrás: MTI)

Látogatási tilalom bevezetését javasolja az operatív törzs a kórházaknak, idősotthonoknak. Fotó: med.u-szeged.hu


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb