Közélet

Innováció és tehetséggondozás a legfontosabb kulcsszavak az egyetem és a KÉSZ Csoport együttműködésében

Közös kutatás-fejlesztési, oktatási együttműködéseket tervez a Szegedi Tudományegyetem és a KÉSZ Csoport. Erről írtak alá megállapodást a felek hétfőn a Szegedi Tudományegyetem rektori hivatalában.

A Szegedi Tudományegyetem részéről Rovó László rektor és Fendler Judit kancellár arról beszéltek, fontos, hogy minél több szervezettel tudjanak együttműködni. A csoport és a Szegedi Tudományegyetem kapcsolata már így is aktív, ők építik Szegeden a fül-orr-gégészeti klinikaúj épületszárnyát.

Fendler Judit hangsúlyozta, a kapcsolat a továbbiakban bővül reményeik szerint. Kulcsszerep juthat ebben a kutatásfejlesztésnek, a tehetséggondozásnak, a pályaorientációnak, valamint a KÉSZ Csoport partner lehet a Science Park kapcsán is. Az egyetem háláját fejezte ki azért is, mert a műszaki tudományok területén tanulók közül a KÉSZ rendszeresen fogad gyakornokokat. Fendler Judit azt is elmondta, a tervek szerint a jövőben közös pályázatokban, valamint fejlesztési projektekben vesznek részt. Hozzátette, a műszaki területeken a Szegedi Tudományegyetem jelentős fejlődlést szeretne elérni a közeljövőben, ebben is számítanak a KÉSZ Csoport segítségére.

Fotó: Szabó Dávid

A KÉSZ Csoport nevében Vida Tamás, a KÉSZ Holding Zrt, vezérigazgatója és Varga Mihály alapító is ugyanazokat a célokat és értékeket emelték ki, amiket az egyetem képviselői. Vida Tamás hozzátette, a régióban különösen fontos az innováció, az iparfejlesztés és az infrastruktúra fejlesztés, és ezeken területeken történő együttműködés. Közös projektekben, műszaki akkreditációban, közös pályázatokban, tehetségfejlesztésben gondolkodnak.

Varga Mihály ehhez annyit fűzött hozzá, a kutatás irányából a startup világa felé is szeretnének nyitni, ezeknek már kézzel fogható gazdasági eredményei is lennének. Számukra legfontosabb, mondták, az oktatás és az ipar, ezeken belül pedig a fenntarthatóság és a gondoskodás. A hétfőn aláírt megállapodás folyományaként olyan dolgokat szeretnének létrehozni, amire felfigyelhet ország-világ.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb