Közélet

Lezárták egész Olaszországot a koronavírus járvány miatt

Hétfőn 97-en haltak meg Olaszországban a koronavírus miatt, így 463-ra emelkedett a halálos áldozatok száma az országban. A vírus gyors terjedése miatt Giuseppe Conte miniszterelnök bejelentette, hogy az egész országra kiterjesztik a járvány megállítását elősegítő, az északi részen már vasárnap bevezetett intézkedéseket. Az mintegy 16 millió embert érintett, így viszont, ahogy több nemzetközi lap is megjegyzi: karanténba kerül az egész ország, nagyjából tehát 60 millió ember.

Fotó: Fox News

Április 3-áig zárva lesznek az iskolák és az egyetemek, nem rendezhetnek sehol tömegrendezvényeket, sporteseményeket, temetéseket vagy éppen esküvőket. Mindenütt zárva lesznek a kocsmák, bárok, szórakozóhelyek, mozik és az edzőtermek is. A presszók, éttermek, sörözők csak este hatig tarthatnak nyitva.

Felfüggesztettek minden közösségi, csoportos vagy tömegeseményt, legyen szó sportról, kulturális vagy tudományos találkozóról. A 65 év felettieknek egyáltalán nem tanácsolják, hogy kimenjenek az utcára.

Conte Olaszország „legsötétebb óráját” emlegette a hétfőn történtek kapcsán. A szabályozás kedd reggel lépett életbe. Az intézkedés egyelőre április 3-áig tart.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb