- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Kihirdették hazánkban a veszélyhelyzetet – szegedi intézmények is bezárnak

- Hirdetés -

Rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet rendeltek el az ország teljes területére. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

Ennek értelmében beutazási tilalmat rendeltek el Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból. Ezekből az országokból senki nem léphet be az országba, kivéve a magyar állampolgárok, akik azonban egyből otthoni karanténba kerülnek. Ezt a rendőrség fogja ellenőrizni.

- Hirdetés -

Mindemellett a szlovén és az osztrák határokon is szigorítások lesznek, a vonatok és a buszok közlekedését leállítják. Ezek az intézkedések a lehető leghamarabb, de legkésőbb éjféltől lépnek életbe. A tárcavezető elmondta azt is, hogy az európai góc Olaszországban van, ezért Magyarország Szlovéniával és Ausztriával hangolja össze lépéseit.

- Hirdetés -

Az egyetemeken intézménylátogatási tilalmat rendeltek el, itt csak távoktatás lehetséges. Az épületek bezárnak, ennek az oka a sok külföldi hallgató. Az európai helyzet azonban nem indokolja, hogy az iskolák is bezárjanak, mivel a gyerekek a legkevésbé kitettek a vírusnak, de a kormány folyamatosan figyeli a helyzetet.

A kormány megtiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri, valamint az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását. Ez elsősorban a sportrendezvényeket érinti. A veszélyhelyzet elrendelése lehetővé teszi, hogy például házi karanténokat is el lehessen rendelni.

Fotó: Szabó Dávid

Botka László polgármester Facebook oldalán jelentette be, hogy ez az intézkedés az önkormányzat intézményeit is érinti. Így tehát:

  • minden 100 fő feletti beltéri és 500 fő feletti kültéri rendezvényt,
  • a Szegedi Nemzeti Színház és az Ifjúsági Ház beltéri programjait,
  • a Belvárosi Mozi előadásait,
  • az Agora, a Sportcsarnok és a művelődési házak rendezvényeit lemondják.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb