Mindenmás

Napos idő, és mégis gyorskorcsolyázzunk egy kicsit – Pénteki túlélőpakk

A várhatóan borús idő és a péntek 13 ne szegje senkinek se a kedvét. A péntek mégis csak a hét utolsó munkanapja!

Ma született:

Magyarország eddigi egyetlen téli olimpiai bajnoki győztes csapatának, az 5000 méteres férfi gyorskorcsolya váltónak a tagja, Liu Shaoang, 1998-ban. Kínai apa és magyar anya gyermeke, akárcsak testvére, aki szintén a váltó tag, Liu Shaolin Sándor.

Még 20 éves sem volt, amikor a dél-koreai Pjongcsangban megnyerte a magyar sporttörténet első téli olimpiai aranyérmét.

Időjárás:

A péntek 13 nem hoz szerencsét az időjárásnak Szeged felett. Erősen felhős idő várható, reggel 7, napközben 12 fokig emelkedik a legmagasabb hőmérséklet, tehát 10 fokkal hidegebb idő várható, mint tegnap. A hétvégén és a jövő héten is többnyire napos, ám a pénteki időjáráshotz hasonlóan hűvös idő várható. Csapadék azonban nem valószínű.

A nap híre(i):

16 magyarországi koronavírus fertőzöttet tart nyilván a kormány. Szerencsére egy magyar már felgyógyult a fertőzésből Japánban. A kormány megtiltotta a rendkívüli szüneteket az iskolákban. A dolgok jelenlegi állása szerint pedig hamarosan akár szükség lehet rá.

Olaszországban mindeközben újabb 189 ember halt meg és Csehországban is folyamatosan nő a megbetegedések száma. Az Egyesült Államok pedig 30 napos beutazási tilalmat vezetett be a schengeni országokkal szemben.

Mindeközben a sport területén is megjelentek a pozitív doppingvírus eredmények, aminek következtében karantén alatt van a Real Madrid labdarúgó és kosárlabda csapata, valamint a Juventus is. Így az is bizonyossá vált, hogy a jövő héten nem fogják lejátszani a két csapat aktuális Bajnokok LKigája meccsét a Manchester City, illetve a Lyon ellen.

Az Egyesült Államokban is megjelent a betegség, a civil lakosság és a sportolók között egyaránt. Főleg az utóbbi miatt lefújták a két amerikai major league, az NBA (kosárlabda) és az NHL (jégkorong) küzdelmeit is.

A stand up comedy-s Kovács András Péter is elköszönt még szerdán közönségétől, aminek fő témája természetesen a koronavírus volt. Aki pedig azt gondolja, hogy ízléstelenül poénkodott egy világjárvánnyal, hát érdemes végighallgatnia.

https://www.facebook.com/KAPvagyok/videos/2546239785488046/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb