Mindenmás

Napi pakk, hétfő: se egyetem, se iskola, 44 éves a Kapitány!

Március 16-án köszöntsék fel Henriett nevű kedves ismerőseiket!

Időjárás:

Derűs, szeles idő várható a nai napon. Éjszaka 0, nappal 13 fok körüli hőmérséklet lesz. Csapadék nem várható.

A mai nap szülötte

Gerevich Aladár (1910-1991), hétszeres olimpiai bajnok vívó.

Maradjunk a sportnál: 1976-ban ezen a napon látta meg a napvilágot Dárdai Pál, egykori válogatott labdarúgó, a berlini Hertha BSC és a magyar válogatott edzője és szövetségi kapitánya. Az utóbbi évtizedek legsikeresebb kapitánya, aki letette az alapjait a 2016-ban Európa-bajnokságon szerepelt magyar válogatrottnak. Egy egész ország szereti őt ma is. Jöjjön néhány aranyköpése:

Videó: NSO TV

A nap híre

A mai naptól nincs iskola, csak ügyeleti rendszerben azoknál a szülőknél, akik nem tudják gyermekülk elhelyezését megoldani. A kormány át szeretne állni a digitális oktatásra. A koronavírus miatt semmiképp sem vidám, de érdekes társadalmi kísérlet lesz ez az iskola-felfüggesztés. A bölcsődék és óvodák sorsáról az önkormányzatok döntenek majd. Ahogy Botka László polgármester a Facebook oldalán közölte, amint a bezárás jogi lehetősége megnyílik előttünk, azonnal lépni fognak a szegediek biztonsága érdekében.

Megerősítették vasárnap délután, hogy meghalt egy koronavírusos beteg a Szent László kórházban. Ő a vírus első áldozata hazánkban, akit egyébként a Jahn Ferenc Kórházban kezeltek, szállítást követően hunyt el. A beteg 75 éves volt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb