Mindenmás

Túlélőcsomag Szegedieknek, avagy: mit tehetsz szegediként a koronavírus ellen?

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a kritikus időszak kapcsán: mit tegyünk, mit ne, hogyan éljük mindennapjainkat a napfény városában. Hasznos tippek, amelyeket nem árt feleleveníteni akkor sem, ha már ezerszer hallottuk valamelyiket.

1.Rendszeresen moss kezet!

Elcsépelt lehet, de ha a munkád engedi, hogy otthon maradj akkor se felejts el sokszor kezet mosni, sőt ha muszáj munkába menned és a munkaköröd ezt kívánja, különösen figyelj a fertőtlenítőszerek használatára, hiszen sok felülettel érintkezhetsz, amivel mások is pl.: kilincs, tömegközlekedés, személyes okmányok, kulcs stb!

2. Szedj vitamint!

Immunrendszered is erősítsd, fontos mi van a szervezetedben! Nyitva levő gyógyszertárakat találsz még Szegeden, szerezz be C és D vitamint, hiszen mindenkinek az egészsége a legfontosabb.

3. Fizess  bankkartyával!

Sok helyen nem tudsz már pénzt költeni, mivel szinte minden zárva Szegeden is, mindenesetre ha élelmiszert vásárolsz  vagy gyógyszertárba látogatsz, ne készpénzt alkalmazz!

4. Ne menj közösségbe!

Mivel Szegeden a vendéglátóhelyek, kúltúrális helyszínek is bezártak sok lehetőség egyébként sincs kimozdulni, de most tényleg kerüld a terek, bevásárlóközpontok, központi helyszínek látogatását!

5. Igyekezz home office-ban dolgozni!

Minden ember munkaköre más, de ha teheted és munkaadód is erre utasít, dolgozz otthonról. Kivitelezése már más kérdés, ha az egész család otthonról oldja meg a maga feladatát, de egészségügyi szempontból ez a legcélravezetőbb!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb