MindenmásNem kategorizált

Túlélőcsomag szegedieknek, avagy mit tehetsz szegediként a koronavírus ellen Vol.2

Figyelemmel kísérve Szeged város intézkedéseit, történéseit a járvány idején, találtunk még pár fontos információt, amit jó, ha minden szegedi szem előtt tart.

Ne tömegközlekedj!

Szegeden megszüntették az első ajtós felszállást a járműveken. Valamint a járművezetőnél nincs lehetőség jegyvásárlásra. Ha betartjuk a házi karantént, nem is érinthet minket ez, azonban ha szükséghelyzet áll fenn és muszáj dolgozni menni, jegyezzük meg. Ahogyan azt is, hogy március 18-tól nyári szüneti menetrend lesz érvényben és az éjszakai járatok eltörlésre kerülnek egy időre.

Ha piacra mész, használd a kézfertőtlenítőket!

Ha fontos beszerezned a családi ebédhez a friss gyümölcsöket és zöldségeket és a Mars téri piacra kell menned, hat mobil kézfertőtlenítőt helyeztek ki, hogy ott is tudjunk figyelni a higiéniára. Használjuk!

Kávézz meg délután 3-ig!

Egyes szegedi vendéglátóhelyek, kávézók már nem nyitják ki az ajtókat átmeneti időre. Azok, akik még vendégül látják a szegedi lakosokat, a kormány intézkedései szerint csak délután 15 óráig lehetnek nyitva.

Fotó: reok.hu

Intézd ügyeid online!

A szegedi kormányablakok korlátozzák a személyes ügyintézés lehetőségét. Arra kérik a szegedieket, hogy vagy halasszák el az ügyeik intézését, vagy keressék fel őket online felületeken.

Hagyj másnak is élelmiszert!

A koronavírus járvány nagy pánikot keltett, többen betáraznak a feltételezett ínséges időkre. Egyes boltok korlátozzák az élelmiszerekből vásárolt darabok számát. Ez az időszak mindenkinek kihívás, kell, hogy jusson minden családnak élelmiszer.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb