- Hirdetés -
Közélet

Kész a segítségnyújtásra a Csongrád Megyei Önkormányzat is

A Csongrád Megyei Önkormányzat arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke ma levélben fordult a megye polgármestereihez, amelyben arról a szándékáról biztosította a településvezetőket, hogy Csongrád megye
önkormányzata a helyi önkormányzatokon keresztül kész segítséget nyújtani azoknak a  diákoknak, akik számára nehézséget jelent a tantermen kívüli, digitális oktatáshoz való hozzáférés. A politikus arra kéri a településvezetőket, hogy jelezzék a megyei önkormányzatnak, amennyiben helyben nem kezelhető, technikai probléma merülne fel a tananyag elérését illetően.

A Csongrád Megyei Önkormányzat sajtó- és társadalmi kapcsolatok referense arról is tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a megyében termelt élelmiszerek vásárlására és fogyasztására hívja fel a Csongrád megyeiek figyelmét a közgyűlés elnöke. A hazai élelmiszer-előállítási- és forgalmazási szabályok szigorúak, írják, és a megyei termelők és feldolgozók hagyományosan magas minőségű termékeket visznek piacra, ezért azt ajánlja Gémes László a megyében élőknek, hogy bevásárláskor a helyi élelmiszereket részesítsék előnyben.


- Hirdetés -
Hiába a járvány miatti felvásárlási láz, a gyümölcsök messze nem fogynak annyira, mint a liszt és a cukor (Fotó: Szabó Dávid)

Az elnök a megye lakosságát a kormányzati intézkedések betartására kéri és azt javasolja, hogy mindenki az egymásért átérzett felelősséggel alkalmazkodjon a naponta változó feltételekhez. Ennek megkönnyítésére a Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatalában elrendelte az ügyeleti munkarendet. A munkatársak számára megteremtették a távmunka feltételeit és 10 nap rendkívüli szabadságot kapnak annak érdekében, hogy a gyermekek
és a szülők-nagyszülők segítségére tudjanak lenni a megváltozott körülmények között.


- Hirdetés -

- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb