Sport

Egy évvel tolódik az Európa-bajnokság és a Copa America is

Döntésre jutott az UEFA, az Európai Szövetség egy évvel elhalasztja a nyári labdarúgó Európa-bajnokságot.

A tornát 2021. június 11. és július 11. között rendezik meg, változatlanul 12 helyszínnel, köztük Budapesttel.

A Puskás Aréna nyitóünnepsége (Fotó: Puskás Aréna Facebook)

A félbeszakadt bajnokságokat a nyáron befejezik, és nyárra csúszhat az Európa-liga és a Bajnokok Ligája döntője is. Sajtóhírek szerint az Európa-liga döntőjét június 24-én, a Bajnokok Ligája fináléját június 27-én rendezhetik – ezt azonban hivatalosan nem erősítette még meg az UEFA.

A márciusi pótselejtezőket (köztük a Bulgária–Magyarország mérkőzést) a júniusi FIFA-játéknapokon rendezik meg, de a pontos időpontot nem közölték. Minden részlettel kapcsolatban későbbre ígért az UEFA tájékoztatást. Marco Rossi szövetségi kapitány azt mondta, akármikor kell játszaniuk, készen állnak rá, de ahogy az mlsz.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, jelenleg a legfontosabb dolog harcolni a családtagjaink, a barátaink és a saját egészségünkért!

Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: Török Attila/ Nemzeti Sport)

A döntés eredményeképpen várhatóan több más, jövőre tervezett esemény időpontja is módosul, írja a Nemzeti Sport. Ezek között van például a jövő nyárra tervezett első 24 csapatos klubvilágbajnokság vagy a Magyarország és Szlovénia által közösen megrendezendő U21-es Európa-bajnokság (2021. június 9. és 26. között) is.

Mindemellett az európai szövetség tervei között szerepel, hogy amennyiben a helyzet néhány héten, 2 hónapon belül javul, úgy legkésőbb 2020. június 30-ig minden bajnokság és nemzetközi kupasorozat fejeződjön be.

Ezzel párhuzamosan a dél-amerikai labdarúgó-szövetség is bejelentette, hogy az ugyanúgy idén nyárra tervezett Copa Américát ők is elhalasztják a koronavírus-járvány miatt. A tornát 2021-ben rendezik meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb