Közélet

Szerbia: indul az éjszakai kijárási tilalom

- Hirdetés -

MTI- Szerbiában határozatlan időre elhalasztották az április 26-ra tervezett parlamenti, vajdasági tartományi és önkormányzati választásokat, és az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében a kormány este 8 és reggel 5 óra között szerdától kijárási tilalmat vezet be.

Minden munkáltatót arra kértek, hogy tegye lehetővé a távmunkát, a kormány döntése értelmében pedig az így elvégzett munkáért ugyanolyan bérezés jár, mint a munkahelyen végzettért.

Az ország vezetésének döntése értelmében szerda 10 órától nem léphetnek az utcára a 65 év felettiek, az ötezer lakosnál alacsonyabb népességű településeken pedig a 70 év felettiek. Akik nem tartják be az elővigyázatossági intézkedéseket, azok akár 150 ezer dináros, átszámítva 442 500 forintos büntetéssel is sújthatók.

- Hirdetés -
Fotó: Reuters

A karanténra kötelezett állampolgárokat a rendőrség ellenőrzi, és a karantén szabályait megszegők három évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatók. Az első eljárások már meg is indultak. Szerbiában eddig 72 fertőzöttet regisztráltak.

- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb