Mindenmás

Reggeli Pakk, szerda: 18 fok, űrséta, Ajax, Berki Krisztián

Szeged ma is napsütésre ébred, reggel még 3 fok lehet, de napközben kellemes meleg idő várható- még ha sokat nem is élvezhetjük ezt a szabadban, hiszen még mindig javasolt otthon maradnunk a koronavírus miatt. Nézzünk pár érdekességet a mai napról: 120 évvel ezelőtt alakult a holland futball klub az Ajax. Illetve a sportnál maradva, ma ünnepli születésnapját Berki Krisztián, olimpiai és kétszeres világbajnok tornász, a lólengés-specialistája. Sőt, az első űrsétát pedig Aleksei Leonov’s hajtotta végre 55 éve ezen a napon.

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN

Az előrejelzések szerint marad a frontmentes idő, legalább ezt megússzuk. :) Napközben napsütés, felhőt alig láthatunk az égen.

KÖZLEKEDÉS SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Március 18-tól nyári menetrend van érvényben a tömegközlekedésben Szegeden. A járvány miatt egyébként kevesebb autó járja a várost.

NÉVNAPOK, ÉVFORDULÓK

Edék és Sándorok, boldog névnapot kívánunk! Fentebb olvasható volt az első űrséta évfordulója, lássunk egy kis részletet is belőle (oroszul tudók előnyben) :

AMIRŐL MINDENKÉPP TUDNIA KELL

Van kiút, egy magyar virológus elsőként izolálta a koronavírust Magyarországon, ezzel pedig lehetőség van a hazai vakcinák fejlesztésére. Várjuk a további fejleményeket a témában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb