Mindenmás

Túlélőcsomag szegedieknek, avagy mit tehetsz szegediként a koronavírus ellen Vol.3

Folytatjuk tipp sorozatunkat, hogy képben legyél szegediként, hogyan működik a járvány ideje alatt a város és mit tehetsz az otthoni kényszer pihenő alatt.

  1. Figyeld az Szegedi Közlekedési Társaság honlapját!

Sokszor emlegetjük, de fontos információ, ha muszáj munkába menni és ráadásul villamost, trolit vagy buszt is kell ehhez használni: március 18-tól, vagyis a mai naptól, nyári menetrend van érvényben. Az SZKT honlapja, valamint a Szegedi Menetrendek alkalmazás is segít a pontos időpontokat megtalálni.

2. Hagyd üresen a szegedi játszótereket!

Minden kis gyermekes családnak fel van adva a lecke, hiszen nehéz megoldani napokig, vagy akár hetekig a négy fal között, hogy tartalmasan teljen az idő a gyerekekkel. Azonban a játszóterek látogatását most nem javasoljuk! A közkedvelt szegedi Mátyás téri játszótéren sincsenek most gyerekek, mindannyiunk egészsége érdekében.

Üres a Mátyás tér

3. Táncolj babám!

Az előző ponthoz egy kis segítség. Szegeden sok olyan gyerekeknek szóló foglalkozás van, ahol a még nem közösségbe járó csimotákkal vehetünk részt. A koronavírus miatt most ezek sem tartanak nyitva, azonban átállnak az online közvetítésre. A Táncolj babám! is egy olyan foglalkozás, ahol zenével és tánccal ki tudunk kapcsolni és lefoglalhatjuk örökmozgó gyermekeinket – ezt most képernyőn keresztül.

4. Tartsd a távolságot!

Ha vásárolni kell menni a sarki kis boltba, vagy nincs betárazva elég kenyér a járvány végéig, akkor is figyelj a sorban állásnál a távolságra! Nem azért állnak az emberek szellősebben egymástól, mert nekik nem fontos az idejük, ne előzz meg senkit!

5. 15 óráig menj a Széchenyi térre levelet feladni!

A kormány rendelete miatt, a posták is 3-ig vannak nyitva. Ezért levelet, számlát korlátozott ideig tudunk intézni mindennap.

Reméljük hasznos tippeket olvastatok. A következő napokban is nyitott szemmel járunk, hogy szegediként minél könnyebben vészeljük át a járvány időszakát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb