Sport

A kajak-kenu versenyek is tolódnak, legalább májusig

Pár nappal ezelőtt beszélt a Szeged365-nek Vajda Attila, olimpiai bajnok kenus, jelenlegi edző arról, hogy mik az esélyek a kajak-kenu szakágban az olimpiai kvalifikációs verasenyek tekintetében.

Azóta nemzetközi aszinten született meg a döntlés: A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség május végéig valamennyi versenyét törölte vagy elhalasztotta, egyúttal arról is döntött, hogy miként osztaná szét a fennmaradt olimpiai és paralimpiai kvótákat.

A döntésnek több olimpiai és paralimpiai kvalifikációs viadal is áldozatául esett, köztük a gyorsasági szakágban az első világkupa, a racicei európai kontinentális kvalifikációs verseny. A második, duisburgi világkupát ugyanakkor június végén még pótolhatják, de erről csak április végén dönt a nemzetközi szövetség a szervezőkkel közösen. A magyarok a tavalyi vb alapján öt férfi és hat női kajakos, továbbá két női kenus indulási joggal rendelkeznek.

2019-ben Szegeden volt az olimpiai kvalifikációs világbajnokság (Fotó: MTI)

A nem olimpiai számok szegedi világbajnoksága továbbra is július 10-12-i dátummal szerepel a nemzetközi szövetség versenynaptárában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb