Közélet

Frissítve! 85-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Frissítve! Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióointerjújában elmondta, a 85 fertőzöttből 6 betegnek súlyos az állapota. Azt a miniszterelnök is elismerte, hogy kevés mérést végeztek még az orvosok. Elmondása szerint azonban mastzkból, védőfelszerelésekből és minden egyébből van elég hazánkban.

A kormányzati portál tájékoztatása szerint. Ahogy írják, Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon. Hogy ennek ellenére ne legyen világvége hangulatunk, érdemes a Gyalog galopp egy talán most idevágó jelenetét megnéznünk. Persze mindenkihez nem tudunk őrt, pláne 2 őrt állítani:

Közben létrejött a külföldön rekedt magyarok hazatérését megszervező munkacsoport a Külügyminisztériumban – jelentette be Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter. Erről videokonferencia keretében egyeztetett az olasz, a horvát, a szlovén és az osztrák kollegájával. Erről videóüzenetében számolt be a miniszter.

A tegnapi nap folyamán mi is írtunk egy óceánjáró hajón rekedt szegedi énekesnőről, Zsurkán Zsanettről. Most Tenerife közelében várják, hogy hogyan döntenek a helyi hatóságok az ügyükben. Ahogy a Szeged365-nek elmondta, a tartalékok fogynak, ahogy az üzemanyag is. Hivatalos megbetegedések nincsenek, de tesztelések sem. Senki nem tudja, kik lesznek haza küldve, és hogy meg tudják-e oldani a hazáig reptetésüket.

Ebben is segíthet megfelelően koordinált munka esetén a most megalakult akciócsoport.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb