Gasztro

Így búcsúztak a szegedi vendéglátósok, a járvány idejére

A koronavírus teljesen felborította a szegediek hétköznapjait is. Sok intézmény, üzlet mellett a vendéglátóhelyek vezetőinek is át kellett gondolnia, hogyan tudják átvészelni a következő időszakot, valamint miként védhetik meg dolgozóik és vendégeik egészségét. Ha valaki kimozdulna egy gyors bevásárlás miatt, üres belvárost, kopár Kárász utcát fog látni a napfény városában. A kormány rendelete szerint ha nyitva is tartanak kávézók, cukrászdák, éttermek, Szegeden is a 15 óráig való nyitvatartás van életben.

Március 17-én délelőtt, Szeged egyik legkedveltebb kézműves cukrászdája, a REÖK Cukrászda, Facebook oldalán tette közzé a vezetőség döntését:

https://www.facebook.com/reokcukraszda/photos/a.266539077225826/622542868292110/?type=3&theater

Most egy kicsit legyünk külön, hogy aztán még nagyon-nagyon sokáig lehessünk együtt!„– olvasható a a REÖK Kézműves Cukrászda közleményében.

Szeged közkedvelt szórakozó helye, a Hungi Vigadó is közösségi oldalán tette közzé, mi a helyzet:

https://www.facebook.com/HungiSzeged/photos/a.802333756453178/3212914102061786/?type=3&theater

A Monster Downtown tulajdonosa, Erődi Tamás élő videóban búcsúzott a vendégektől, persze csak ideiglenesen:

https://www.facebook.com/monsterdowntown/videos/1152371458450326/

A Vendéglő a Régi hídhoz szűkszavúan, egyben lényegre törően közölte Facebook követőivel, hogy teljesen bezárja a kapukat, az ismert körülményekre való tekintettel.

A Tiszavirág munkatársai és vendégei érdekében szintén teljesen visszavonult. Facebook oldalukon, bejelentésük alatt többen nyilvánították ki sajnálatukat, hiszen tisztában vannak az érintett vendégek, hogy bevételkiesésre számíthatnak kedvenc helyeik. Egy lelkes kommentelő felvetette az ötletet, hogy érdemes utána járni, kedvenc helyeinken van-e lehetőség ajándékkártyák vásárlására online. Ebben a formában továbbra is támogatni tudnánk a vendéglátóhelyeket Szegeden.

Az ajándékkártyákon felül mások, például a Pizzamonster, a Fasor Vendéglő vagy a Pizza Monkey munkatársai továbbra is kiszolgálják vendégeiket, házhoz szállítási lehetőséggel. Felhívják a figyelmet közösségi oldalukon, hogy teljesmértékben figyelnek a higiéniára, valamint a bankkártyás fizetést javasolják. A rendelt ételek hermetikusan lezárt dobozban kerülnek a megrendelő asztalára, így nem érintkeznek senkivel, amíg ki nem nyitják azt.

Ahogy a hozzászólásokat olvashatjuk a bejelentések alatt, mindenki várja, hogy újra kedvenc helyén lazuljon, és Szeged ismét egy élettel teli város legyen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb