Sport

A „nagyok” között a Puskás Aréna nyert. A kisebbek között vajon a Szent Gellért Fórum lett volna a befutó?

A Fórum része a stadion, amely a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthona.

A 10 ezer főnél több néző befogadására alkalmas stadionok között a Puskás Aréna nyerte a 2019-es Év stadionja címről döntő szavazást. A futballarénákkal foglalkozó stadiumdb.com honlap által meghirdetett verseny kiírása alapján 19 ország létesítményei közül választhatták ki az öt legjobbat a szavazók.

Több, mint 67 ezren férnek el a Puskásban.

  A világ 107 országából 30 632 voks érkezett, ezek majdnem felét, közel 14 955 ezer szavazatot a budapesti stadion kapta. A világ minden tájáról, így a többi között Indonéziából, Argentínából, Lengyelországból, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból és a Fülöp-szigetekről is érkeztek voksok. A díjnyertes Puskás Aréna lesz az egyik helyszíne a koronavírus-járvány miatt idény nyárról a jövő évre halasztott labdarúgó Európa-bajnokságnak. A 2021. június 11-től július 11-ig tartó kontinensviadalon három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek a stadionban, amely 2022 májusában otthont az Európa-liga fináléjának is.

Erre a listára csak a tavaly átadott és legalább 10 ezer néző befogadására alkalmas arénák kerülhettek fel, így a szintén 2019-ben megépült, de valamivel több, mint 8000 férőhelyes Szent Gellért Fórum nem.

Az NB II legmagasabb hazai átlag nézőszámát hozta ősz óta a Szent Gellért Fórum.

Egybehangzó vélemények szerint Szeged legújabb sportlétesítménye azonban sajátos hangulattal bír. A valódi lokálpatrióták számára nem kérdés, hogy nem csak a város és a régió, de a világ legszebb ékszerdoboza is egyben a Fórum.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb