Szegedi Arcok

Szegedi Hősök, Dr. Tajti Zsanett: “Nem könnyű reggel az üres utcán végigmenni, de muszáj!”

Horváthné Dr. Tajti Zsanett, vagy az interneten keresztül ismert Tündéri Doktornéni a szegedi gyerekklinika munkatársa, magán rendelést tart, weboldalon segít a szülőknek gyógyító tanácsokkal, jótékonykodik és egy két éves kisfiú anyukája. Méltón kaphatja a Hétköznapi Hős elismerést, amit nem csak cikkünkben, de egy díjban is magáénak tudhat.

Zsanett a szegedi gyermekklinika intenzív osztályán dolgozik főállásban, ahol nincs home office a koronavírusra való tekintettel sem. Jelenleg bőrgyógyász rezidensként is tevékenykedik, azonban a járvány idejére nagy szükség volt rá a gyerekklinikán, így visszakérték őt.

Kép: Horváthné Dr. Tajti Zsanett hivatalos Facebook oldala

Neki sem könnyű ez az időszak, hiszen egy két éves kisfiú anyukája is egyben, akire többnyire férje tud vigyázni, mivel a járvány miatt bezártak a szegedi bölcsődék is.

A főállása mellett két éve elindított egy Facebook zárt csoportot, melyből mára weboldal lett. A Doktornő itt tud online orvoslással is segíteni a tanácstalan szülőknek. Azt mondja, nem gondolta volna az indulásnál, hogy lesz olyan élethelyzet, mint a mostani, hogy ekkora szükség lesz az online orvoslásra. Segítség ez a szülőknek, hiszen nem kell azonnal rohanni minden kevésbé súlyos tünettel a házi gyermekorvoshoz, de mégis szakembert tudnak megkérdezni.

Kép: Tündéri Doktornéni Facebook oldal

A koronavírus köztudottan a 60+-os emberekre van nagyobb veszéllyel, vagy olyan személyekre, akiknek már van valamilyen tartós betegsége. Zsanett elmondta, hogy a gyerekek is koronavírussal fertőzöttek lehetnek, azonban náluk egy lázas, orrfolyással társuló állapot rendszeresebb lehet kis korban, ezért nem tűnhet fel, valójában miről van szó. Túlesnek rajta, de hordozók lehetnek. Ezért a doktornő arra is felhívta a figyelmet, hogy a nagyszülők semmiképp ne vigyázzanak most a gyerekekre! Fontos információ az is, hogy abban az esetben ha egy gyermek társbetegséggel küzd, például leukémiás, szívbeteg, rájuk ugyanúgy veszélyes lehet a koronavírus is, hiszen az immunrendszere legyengültebb.

A Tündéri Doktornéni nem régiben két díjat is átvehetett az Inspiráló Nők rendezvényen, amit a Femcafe szervezett. Megnyerte a Leginspirálóbb Hétköznapi Hős díjat illetve a Bors külön kategóriájában a Legsokoldalúbb Nő díjat is elhozta. Zsanettnek nagyon megtisztelő, ahogy mondta: ” Szó nélkül, mindig lelkiismeretesen végeztem a munkám, és teljesen természetes volt, hogy helyt kell állnom. Különleges számomra, hogy orvosként elismertek.”

Két díjjal is büszkélkedhet a szegedi doktornő
Kép: Tajti Zsanett Facebook oldal
Zsanett a többi díjazottal a Femcafe gáláján
Kép: Femcafe.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb