Szegedi Arcok

Szeged365 exkluzív: Fertőzött is van az óceánjárón, amin a szegedi énekes rekedt (videóval)

Korábban írtuk, hogy Zsurkán Zsanetthez hasonlóan egy másik szegedi énekes is egy óceánjárón rekedt a koronavírus okozta járvány miatt. Mivel több olyan szegediről is tudunk, akik nem itthon élik át a karantén időszakát, elindult a Szegediek a világ körül rovatunk. Ennek kapcsán Tóth Jonathán most csak a Szeged365 olvasóinak üzent és mesélte el bizonytalan helyzetüket. Sőt, első interjúnk után nem sokkal, koronavírussal fertőzött beteget is találtak a hajón.

Jelenleg Lisszabonnál vannak 900 utassal, készenlétben. A hajó 5000 férőhelyes, de 4000 vendég nem mert velük tartani Európa felé a koronavírus miatt, Brazíliában leszálltak. Most 3 napig szállítják le a maradék utast is, viszont a személyzet erre nem kapott engedélyt.

A felsorakozott buszokkal szállítják el az utasokat

Jonathán azt is elmondta, hogy nincs pánik, ugyanakkor mégis aggódnak, hol kötnek ki. Senki nem érzi, hogy haza akarna menni, a hajón érzik biztonságban magukat. Hozzátette, hogy szerencsére senki nem beteg, de mindennap orvosok ellenőrzik őket. Az utolsó tervezett előadás után mégis lesz még egy show, hiszen a megmaradt közönséget szórakoztatniuk kell. Lisszabon, ahol most járnak teljesen üres. Jonathán úgy látja, az ottani emberek, szigorúan betartják az intézkedéseket a vírus terjedésének megelőzése érdekében.

A telefonos interjúnk után nagyon gyorsan drámaira fordult a hajón lévő helyzet. Jonathán a Facebook oldalán tudatta ismerőseivel, hogy a hajón találtak egy koronavírusos beteget. Megkerestük az énekest, hogy mondja el: mi változott egy nap alatt? A következő fotókat küldte:

A hajó étkezője, ahol nem ülhetnek egymás mellé az emberek
Jonathán és a személyzet is maszkot kapott
A lift használata is korlátozott

Kiderült, hogy egy 27 éves fiatal fertőződött meg a koronavírussal az óceánjárón. Mindezek után szigorítottak az intézkedéseken, ahogy a fenti fotók is bizonyítják. A személyzet sorsa azonban továbbra sem tisztázott.

Hallgasd meg, milyen dallal üdvözli a szegedieket Jonathán, amit első interjúnk után küldött:

Vigyázz magadra, hazavárunk, Jonathán!

Ma délután, a Szegediek a világ körül rovatban a szintén szegedi Gábor Gábor a New York-i koronavírus helyzetről tudósított:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb