Közélet

Koronavírus, kedd: 30.000 maszk jön Szegedre, 187 fertőzött, újabb hírek Rovó László ügyében

187 fertőzött, 92 karanténba zárt magyar, 21 gyógyult, 9 áldozat a keddi nap utolsó hivatalos számadata. 70 tonnányi orvosi eszköz érkezett Kínából Magyarországra, Szegeden újabb rendelkezéseket hozott az önkormányzat és vannak újdonságok Rovó László rektor ügyben is. Lemaradtál a keddi nap országos és szegedi eseményeiről? Képbe hozunk!

AZ ORSZÁGOS HELYZET

Közel 70 tonnányi orvosi eszközt és egészségügyi védőfelszerelést szállított Budapestre a 2020. március 24-én, a kora reggeli órákban megérkezett járat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Semmelweis Egyetem közös beszerzésének részét képező újabb szállítmány a több mint 3 millió szájmaszk mellett 86 lélegeztetőgépet is tartalmaz.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ mai adatai:

Koronavírus, 2020.03.24., Magyarország

INTÉZKEDÉSEK SZEGEDEN

Csakis nagyon indokolt esetben szüneteltetheti az áramszolgáltatást Szegeden az NKM, hogy az áramkimaradások ne okozzanak problémát a távoktatásban, így folyamatos legyen az internetkapcsolat a tanárok és a diákok számára – állapodott meg a szegedi önkormányzat és az NKM Áramhálózati Kft. Botka László több új intézkedést is hozott a járványügyi helyzet miatt, az alábbi cikkünkben összekaptuk a lényeget:

További szegedi hír, hogy 30.000 maszkot kapnak a városunkban dolgozó háziorvosok és közfeladatot ellátó személyek. A Szegedi Tudományegyetem megint megmutatta, hogy miért is lett Magyarország legjobb egyeteme a Quacquarelli Symonds (QS) 2020-as ranglistáján: most épp járvány-előrejelzési rendszert fejlesztenek.

Büszkék vagyunk Rátok:

Újabb fejlemény Rovó László ügyében, ezúttal jó hír: a Szeged Televízió híradója szerint a koronavírussal fertőzött SZTE rektor kollégái negatív tesztet produkáltak, tehát a rektorhelyettesek között nincs fertőzött. Ahogy a reggeli órákban megírtuk: a rektor által március 13-án, Szegeden műtött kisfiú koronavírus tesztje is negatív lett. Jobbulást kívánunk a kis hősnek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb