Közélet

15-ről 100 ágyasra bővítették a II-es kórház infektológiai osztályát

15-ről 100 ágyasra bővítették a fertőző osztály kapacitását, valamint egy második SBO-t (sürgősségi betegellátó osztály) alakítottak ki a járványkórházként használt II. kórházban.

Ezt Lengyel Csaba professzor, a klinikai központ vezetője, valamint a helyi operatív törzs vezetője közölte a Szegedi Tudományegyetem online fórumán csütörtökön.

Ezen felül az intenzív osztály 60-ra növelték, és felkészültek arra, hogy további 200 ággyal bővítsék, ha erre szükség lesz a fertőző osztályos ágyak számát. Ezzel az ország egyik legnagyobb, a koronavírus elleni egészségügyi központja jött létre Szegeden, mondta Lengyel Csaba.

Fendler Judit, az egyetem kancellárja kijelentette, a jelen helyzetben a legfontosabb az egyetem működőképességének megőrzése. Mindenki esetében, akinek ezt munkaköre lehetővé tesz, biztosítják a távmunka lehetőségét.

A záróvizsgák és a szakdolgozatok leadásának határidői egyelőre nem változnak, erről már Gellén Klára oktatási rektor-helyettes beszélt. Az persze nehézséget okoz, hogy az egyetemi könyvtár, ahonnan a szükséges szakirodalmat be lehetne szerezni, zárva van. Azt javasolják, a szakdolgozók igyekezzenek online módon beszerezni a munkájukhoz szükséges forrásokat.

Rovó László rektor és Fendler Judit kancellár egy március eleji eseményen (képünk illusztráció, Fotó: Szabó Dávid)

Az online fórumon nem feleltek a Rovó László rektorral kapcsolatos kérdésekre. Ahogy Kónya Zoltán rektor-helyettes elmondta, ezekre a kérdésekre a rektor, aki nyomon követte az online fórumot, maga fog válaszolni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb