KözéletMindenmás

Maszkok gyártására állt át a szegedi textilipari vállalkozás

Öltönyök és lakástextíliák helyett 100%-ban maszkok gyártására állt át az egyik legrégebbi, szegedi textilipari családi vállalkozás, a Context.

A koronavírus és a fertőzéstől való félelem azt eredményezte Szegeden, hogy a gyógyszertárakban nem lehet kapni szájmaszkokat. Szakál Szandra, a Context ügyvezetője elmondta a Szeged365-nek, hogy gyógyszertáros ismerőse érdeklődött elsők között anyagaikért, amire nagy lett a kereslet. Úgy döntöttek, teljes mértékben átállnak a maszkok gyártására, mivel jelenleg két belvárosi üzletüket is be kellett zárniuk.

Jelenleg a cégnél 15 ember szabadságon van, a varrónők viszont továbbra is dolgoznak. Egy pénztáros szolgálja ki az érdeklődőket, de minden egészségügyi szabályt betartanak: maszkban dolgoznak, kézfertőtlenítőt használnak és 2 méter távolságban várakozhatnak a vásárlók.

Személyesen 10 db-ig azonnal elvihetőek a maszkok, de rendelést is felvesznek. Sok az érdeklődés az egészségügyi dolgozóktól kezdve, iskolák, óvodák, kereskedelmi dolgozókig.

Szandra kiemelte, hogy a maszkok önmagukban nem védenek meg a vírus ellen. A gyártást színesítették ötletekkel, ugyanis több színben elérhetőek a 100% pamut anyagú maszkok, valamint a gyerekek méretében is gyártanak, ami esetében hangulatos vásznakat használnak.

A kép illusztráció

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb