Mindenmás

Napi Pakk, csütörtök: melegfront, első kép a Holdról, Puma cipő

Csütörtökön már melegebbre számíthatunk, Emánuel névnap van ma, híres születésnaposokban nem bővelkedünk, de az első Hold fotót és a Puma márka megálmodóját felköszöntjük.

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN:

Ma már napos idő, de maximum 13 fok lehet Szegeden. Elvileg mínusz fokot már nem mutat a hőmérő hajnalban sem.

Grafikon: Köpönyeg.hu

NÉVNAP, ÉVFORDULÓK:

Emánueleknek kívánunk boldog névnapot! 1840-ben ezen a napon készült el az első sikeres fotó a Holdról. Ezzel pedig létrejött az asztrofotózás. Louis Daguerre, aki a fotót készítette a dagerrotip eljárás feltalálója is.

Az első hold-fotó, 180 éve

122 éve megszületett Rudolf Dassler, a PUMA sportmárka megálmodója. Érdekesség, hogy bátyja Adolf Dassler az Adidas márka megalapítója. A két testvér a közös vállalkozásban kezdett sportcipőket gyártani, a cég neve Gebrüder Dassler Schuhfabrik – Dassler Testvérek Cipőgyára volt. Hamarosan rivalizálni kezdtek, és külön céget alapítottak. Adi Dassler az adidas márkát. Rudolf Dassler szintén a kereszt és a vezetékneve elejéből megalkotta a RUDA márkanevet, ami nem sokkal később PUMA lett.

AMIT MINDENKÉPP TUDNOD KELL:

Már 226 fertőzöttje van hazánkban a koronavírusnak. Szegeden keressük a további Szegedi Hősöket, akik helyt állnak a járvány időszakában és nem tehetik meg az otthon maradást.


A hétből nem sok van már, ha ez számít ebben a helyzetben és nem folynak össze a napok. Home office-hoz, nyugalmunk megőrzéséhez egy klasszikus, hátha még a nap is kisüt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb