KözéletNem kategorizált

Koronavírus, szerda: 226 fertőzött, szegedi maszk készítő angyalok, újabb járványkórházak, Szegedi Hősök

226 fertőzött, 21 gyógyult, 10 elhunyt, 85 fő karanténban és 6817 mintavételre került sor a március 25-ig összesített adatok alapján. Országosan több helyen készülnek a járványkórházak berendezése. Szegeden pedig maszkgyártási kezdeményezés indult, ahova elkel a segítség.

ORSZÁGOS HELYZET:

A MOL átalakítja Almásfüzitői üzemét, hogy kéz-és felületfertőtlenítő gyárrá alakuljon. Három műszakban dolgoznak és közel 50.000 literes mennyiséget gyártanak, hogy hozzátegyenek a koronavírussal szembeni megelőzés sikerességéhez, higiéniai oldalról. Kiskunhalason konténerkórház épül, Budapesten a Hungexpo területe épült át 330 férőhelyes kórházzá. Továbbá több cégnél elkezdi a munkát a honvédelem.

Napközbeni összefoglalónk videóval:

INTÉZKEDÉSEK SZEGEDEN:

Nyilvános Facebook csoport indult Szegeden, szájmaszkok készítéséhez. A kezdeményezést Brillmann Zsolt indította, aki elmondta milyen segítségeket várnak és kaptak már az ingyenes munkájuk mellett, valamint hogy kiknek készülnek a maszkok. Telefonos interjúnk a következő cikkben hallgatható meg:

Megleptük a Szegedi Gyermekklinika dolgozóit, hiszen az egészségügyi dolgozók is Szegedi Hősök a járvány ideje alatt is. Ételeket és virágokat kaptak a klinika dolgozói, de várjuk továbbra is a javaslatokat, kik azok a szegedi hősök, akik jelenleg is lelkiismeretesen teljesítenek munkájukban? Kattints a tegnapi beszámolóért, amiben a Hétköznapi Hősök applikációt is megtalálod, hogy elküld ötleted, kit lepjünk meg legközelebb a járvány időszakában nyújtott munkájáért?

Friss információról tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem a Szeged365-öt. Rovó Lászlóval kapcsolatba került személyek mintavételének eredménye mind negatív lett, senki nem fertőződött meg koronavírussal, akik kontaktáltak a rektorral.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb