Mindenmás

Napi Pakk, péntek: visszatér a tavasz, Színház Világnap, Tarantino és Mariah Carey

Szegeden újra süt a Nap, ahogy ez méltó is a napfény városához. Fontos világnapot ünnepelünk ma és két ikonikus személynek is különleges ez a nap. Nézzük, mi van a mai pakkunkban?

IDŐJÁRÁS SZEGEDEN:

Végre visszatér a napsütés, melegebb is lehet, mint az elmúlt szürreális napokban. A hőmérő akár 17 fokot is mutathat. Csapadék nem várható.

NÉVNAP, ÉVFORDULÓK:

Hajnalkáknak boldog névnapot kívánunk!

A Színház Világnapját 58 éve a mai napon tartják. 1957. március 27-én volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója. A Nemzetközi Színházi Intézet bécsi közgyűlése határozott úgy, hogy innentől tartják, még pedig ezen a napon a színház ünnepét.

A szegediek színháza: Szegedi Nemzeti Színház
Kép: Szabó Dávid

A kétszeres Oscar-díjas olasz származású rendező, színész, forgatókönyvíró Quentin Tarantino ma ünnepli 57. születésnapját. Olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Ponyvaregény, Kutyaszorítóban, Kill Bill 1. és 2. része. Filmjeinek stílusa egyedi: a hangsúlyt általában a karakterek közötti frappáns dialógusokra helyezi, ezen kívül gyakori és durva erőszak, valamint trágár beszéd jellemzi filmjeit. Filmjeiben mindig licenszelt zeneszámokat használ, a filmhez írt zene helyett.

Kép: Wikipedia.org

A Grammy díjas amerikai pop és R&B énekesnő Mariah Carey is mai szülinapos, aki az 1990-es és 2000-es évek legsikeresebb előadója.

AMIRŐL MINDENKÉPP TUDNOD KELL:

Orbán Viktor szegedi matematikussal tárgyalt, 6,6 millió maszkot gyártanak, 261 a fertőzöttek száma hazánkban. Legutóbbi összefoglalónk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb