Közélet

A lélegeztetőgép és a maszkok is jó helyre kerülnek a szegedi Lions Klub segítségével

A járványügyi vészhelyzetre való tekintettel a Szeged Első Lions Club folyamatos adománygyűjtést indított. Cél a koronavírus fertőzés elleni küzdelem frontvonalában dolgozók, elsősorban az SZTE Infectológiai Osztály és újonnan alakuló Infectológiai Sürgősségi Osztály segítése.

250 maszkot és egy lélegeztetőgépet adományozott a Szeged Első Lions Clubja a tagok felajánlásából. A létszükségletű tárgyakat ma adták át azoknak, akik azt leginkább tudják majd hasznosítani.

Mihályi Géza elnök a Szeged365-nek elmondta, feladatuknak és kötelességüknek érzik, hogy ebben a világméretű járványban ők is kivegyék a részüket a védekezésből, erőforrásaiknak megfelelően.. Akciójuk két részből áll: A jelenlegi, első kör, a tagok belső adományozásáról szólt, melynek során egy hiánycikknek számító mobil lélegeztető készülék megvásárlását támogatták a Szegedi Tudományegyetem Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály részére, amelyet Pető Zoltán osztályvezető vett át. Mihályi Géza elmondta, a gépet Németországból szerezték be, és a beszerzéshez nagyban hozzájárult Györgyi Róbert és családja nagyvonalú felajánlása.

Fotó: Szeged Első Lions Club

Emellett a szegedi alapellátásban dolgozó Dr. Barna Márta és Dr. Rósa Ágnes kezdeményezésére 250 db FFP3 szájmaszkot vásároltak a jelenleg is aktívan dolgozó, gyermek és felnőtt háziorvosok rendkívül szűkös készleteinek gyors kiegészítésére.. A segédeszközök szétosztást a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya koordinálja. Szándékuk szerint az otthonukban gyógyuló fertőzött betegek ápolását is támogatják a felajánlásból. Az adományokat péntek délután Dr. Bella Zsolt alelnök juttatta el az érintetteknek. A Szeged Első Lions Club, ahogy Mihályi Géza elmondta,  két akcióra összesen 1 700 000 forint adományt fordított

Fotó: Szeged Első Lions Club

A klub második körben a szegedi lakosokhoz fordul adományokért, melyekből a védekezéshez szükséges eszközöket vásárolnak és ezeket eljuttaják a leginkább rászorulóknak. A következő akció során plexi arcpajzsok gyártását kívánják támogatni! A Szeged Első Lions Club arra kéri mindazokat, akik felajánlásokat szeretnének tenni az arcpajzsok beszerzése érdekében, hogy a Szeged Első Lions Club számlájára juttassák el adományaikat, és ösztönözzék erre barátaikat is!

A Szeged Első Lions Club számlaszáma: 10402805-28021359-00000000,
IBAN: HU72 1040 2805 2802 1359 0000 0000
A megjegyzés rovatba azt kell írni: KORONAVIRUS

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb