Kikapcs

Az irodalom visszavág: elindult a Szegedi Poket Közösség

Önkéntes karantén, dög unalom? Frászt, itt a remek lehetőség leporolni egy réges-régi nagy kedvencet, végigdúrni a könyvespolcot vagy szétnézni egy kis olvasnivalóért a padláson! Elindult a Szegedi Poket Közösség, a csajok célja népszerűsíteni a minőségi olvasást és elérni, hogy a digitális helyett visszatérjen a szemtől szembeni kommunikáció.

Maradjatok offline! – szól a Szegedi Poket Közösség szlogenje. Rácz Gabriella, az egyik ötletgazda a Szeged365.hu-nak elmondta, amint véget ért az önkéntes karantén időszaka, olvasóklubokat fognak alapítani, közösségi kapocsként akarnak működni, melynek fókuszában az olvasás és a zsebkönyvek állnak majd. A POKET egy 2018 áprilisában indult országos kezdeményezés, melynek célja minőségi irodalom terjesztése automatából, elérhető áron, tömegközlekedési eszközökön is könnyen olvasható zsebkönyv formában. A szegedi automatát a Somogyi Könyvtárnál tavaly októberben helyezték el.

Ha szeretnéd a karantén idején megosztani a kedvenc könyvélményeidet, vagy tippeket kapni olvasnivaló-ügyben, csatlakozz a szegedi klubhoz, nemrég indultak (klikk a képre, átlinkel hozzájuk):


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb